”Är min tvillingbror och bäste vän i livet”

HOCKEY

GÖTEBORG. Ännu en tuff smäll mot huvudet.

Chris Abbott, 31, vet vilket helvete hans bror Cam gått igenom.

– Jag är upprörd och förbannad. Han är min tvillingbror och bäste vän i livet, säger han.

Frölunda och Luleå möttes i den sista grundserieomgången. Då satte Chris Abbott in en armbåge i huvudet på Frölundabacken Erik Gustafsson. Luleåspelaren stängdes av och missade hela play in-spelet.

Fick matchstraff

När lagen möttes i den första kvartsfinalmatchen i Scandinavium på torsdagskvällen hamnade Gustafsson och den andre brodern Abbott i fokus. 12.34 in i första perioden så tacklade Frölundaspelaren Cam Abbott, som hade tappat balansen något, och träffen tog i huvudet. Gustafsson fick matchstraff och efteråt ändrades det till ett så kallat ”match penalty” och därmed är han automatiskt avstängd en match. Det kan bli mer när disciplinnämnden sagt sitt. Cam Abbott, som haft stora problem med hjärnskakningar genom åren, kunde inte spela vidare och orkade inte prata med media efter matchen. Men det gjorde Chris Abbott.

– Cam mår inte bra just nu. Jag såg situationen på jumbotronen och blev illamående med tanke på vad han har gått igenom tidigare. Cams huvud är exponerat och han är i en sårbar position. Han får en smäll rätt mot huvudet och det är sådana tacklingar de vill få bort från spelet. Det är frustrerande att se, säger Chris Abbott och fortsätter:

– Jag stod upp som en man när de stängde av mig i fem matcher och fick böter (det blev bara två i praktiken). Och Gustafsson blev inte skadad då. Bara de är konsekventa nu, annars har jag stora problem med det.

”Karriärshotande tackling”

Förväntar du dig fem matchers avstängning för Gustafsson?

– Jag har sett hur de killarna funkar. Men ska de behandla det här med den seriositeten som de hävdar att de gör, så absolut. Det är en karriärshotande tackling. Jag vill inte se honom sådan där.

– Men jag gillar att han blir sydd och sen kommer tillbaka till avbytarbänken. Han kan inte spela men går åtminstone dit ut. Nu måste de (i disciplinnämnden) var konsekventa, annars är det pinsamt. Men jag är säker på att de kommer att vara det, säger Chris Abbott.

ARTIKELN HANDLAR OM