Brynäs är hetaste laget i SHL

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

GÄVLE. Brynäs superform håller i sig. 

Femte segern på de sex senaste matcherna kom hemma mot serieledande Växjö.

– Otroligt skönt. Vi börjar komma ihop mer och mer som grupp, säger lagkaptenen Jacob Blomqvist.

Tidigare krislaget Brynäs fortsätter att rada upp segrar och är för tillfället SHL:s formstarkaste lag. Fjärde raka segern, och den femte på sex matcher, kom mot Växjö.

– Sett över tre perioder är det vår bästa match för säsongen, säger tränaren Tommy Sjödin efter 2–1 segern i Gavlerinken.

Serieledande Växjö kördes över i den första perioden där Brynäs ledning med 2–0 kunde ha varit betydligt större.

Kevin Clark gjorde ledningsmålet redan efter 2.34.

Ryan Gunderson ökade på i slutet av perioden. 

– Vi gör det riktigt bra, håller ihop som lag och har bra avvägningar., då kommer chanserna. Växjö är trots allt serieledare och ett väldigt bra lag, men vi stressar fram misstag från dem, säger Jacob Blomqvist.

Drog på sig matchstraff

Växjö fick sämsta tänkbara start på mittperioden. Efter bara nio sekunder drog Brendan Shinnimin på sig ett matchstraff efter en bensvepning på Brynäsbacken Marcus Ersson.

– Jag är väldigt förvånad att det blir matchstraff. Han (Ersson) försöker stänga min väg och vi hakar i varandra och han ramlar, det är så jag ser det, säger Shinnimin.

– Jag försöker bara screena deras spelare litegrann. Då känner jag direkt hur fötterna bara försvinner. Jag slår i axeln först och sedan även liten smäll mot huvudet, säger Ersson.

Men Växjö redde ut de fem minuterna. 

Däremot lyckades inte smålänningarna spräcka Linus Fernströms nolla förrän sex minuter återstod av tredje perioden och Brynäs kunde ta ytterligare en seger.

Efter förlusten mot Malmö den 16 november låg Brynäs näst sist i tabellen och hade sex poäng upp till en slutspelsplats. 

Sex matcher senare har Gävlelaget nu plockat 16 poäng av 18 möjliga och är rejält på gång uppåt i tabellen. 

– Innan vi började vinna tycker jag ändå att vi spelade bra, det kändes orättvist att vi inte fick med oss poäng. Men där började vi bygga lite självförtroende. Sedan är det lite konstigt, vi har kanske inte vunnit alla matcher rättvist, men har hållit oss till systemet vilket ger oss chansen att vinna, säger Jacob Blomqvist.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!