Paniklånet matchvinnare för Malmö

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N

avHenrik Lundgren

HOCKEY

GÖTEBORG. Panikinlånad i onsdags.

Mot Frölunda blev han matchvinnare, och nu öppnar Matias Lassen, 21, för att stanna längre i Malmö.

– Det var ingen tvekan att jag skulle hit. Sen är det en bonus att det är så nära hem till Danmark också, säger han.

En nyckelspelare i fjol när Mora tog sig upp till SHL. Men i år har det blivit betydligt mindre speltid för den danska landslagsbacken Matias Lassen. Perfekt läge att testa på något nytt när ett skadedrabbat Malmö hörde av sig i veckan med andra ord.
– Det gick så fort, jag fick reda på det i onsdags, samma dag som vi sen mötte Karlskrona. Det var inget att tveka på, säger han.
I debuten blev det förlust (2-4), men mot Frölunda låg han i stället bakom segern. Med 2,6 (!) sekunder kvar av den andra perioden smög han upp på bortre stolpen och sköt in 3-2. I krysset.

Alltså, hela målet är öppet, men du ska ändå trycka upp pucken i krysset?
– Som man säger i Danmark, hellre missa i krysset än att göra mål i mitten…
Han är född och uppväxt i danska Rødovre, strax utanför centrala Köpenhamn, så mycket närmare hemmet än så kan han inte spela hockey om han vill vara kvar i Sverige.
– Nej, det är perfekt. Bara rätt över bron och genom Köpenhamn. Jag bor till och med hemma nu, åker med Frederik Storm varje dag till Sverige, så det är ganska smidigt.

Lånet är ett korttidslån fram till den 9 december. Han säger att han inte hunnit tänka så mycket på framtiden, men…
– Det är klart att det inte gjorde ont att göra mål direkt för Malmö. Det känns förstås extra bra. Det var aldrig någon tvekan om att jag ville hit, jag åkte direkt. Hockeyn är det viktigaste, men det är en bra bonus att det är så nära hem till Danmark. Men jag har inte hunnit tänka så mycket ännu, det har gått så fort. Jag tar det som det kommer.
Minst två matcher kvar i Malmö alltså…?
- Haha, ja. Vi får ta det den 9 december, men jag trivs här i alla fall. Det känns bra i Malmö.

Emojifemman, vecka 46 01:05
ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö