Skellefteå bröt långa måltorkan – och vann

avMattias Friberg

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Jumbon blev en svår utmaning i en vild match.

Men Skellefteå bröt sin måltorka och höll i supertrenden mot jumbon.

Efteråt hyllade matchhjälten Pär Lindholm motståndaren Rögle.

– De kommer att klättra i tabellen om de fortsätter så här, säger Pär Lindholm efter 4–3-segern i Ängelholm.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Skellefteå har haft väldigt lätt för Rögle under Skånelagets senaste fyra SHL-säsonger. Kvällens 4–3-seger var västerbottningarnas 14:e på de senaste 15 matcherna mot Rögle.

Men det här var en seger som satt långt inne.

– Det var ett krig där ute. Rögle kom verkligen ut och ville vinna matchen. Vi fick kanske inte spelet att fungera som vi ville, men vi visade för varann och de som såg på att vi var här mentalt och ville vinna, säger Skellefteåstjärnan Pär Lindholm.

Pudas bröt sviten

Skellefteå kom till Ängelholm med två raka förluster och en måltorka på 130 minuter och 44 sekunder. Måltorkan tog slut efter 136 minuter och 26 sekunder efter att Lindholm frispelat Jonathan Pudas som satte 1–1 i powerplay efter 5.49 i den första perioden.

Vid 3–3 och Rögledominans i tredje perioden fick Skellefteå sitt andra powerplay i matchen och det avgjorde. Där gjorde Pär Lindholm matchavgörande 4–3 med exakt sex minuter kvar.

– Det var skönt att powerplay fungerade. Vi gör två mål på två försök. Det är något att bygga vidare på och kan utveckla. Vi har bra boxplay. Det är viktigt att i en lång serie att ha fungerande box- och powerplay.

”Givetvis är det bra...”

Rögle tryckte tillbaka Skellefteå under stora delar av matchen, men jumbon fick inga poäng med sig.

– Givetvis är det bra att hitta en väg att vinna och det är viktigt. Sen har vi en grym keeper i Gurra (Gustaf Lindvall) som räddar oss kvar i början. Det är viktigt att ha en sån målis i det läget.

Vad har ni känt under måltorkan?

– Nej, det är klart…när man inte gör mål måste man ta tag i problemet och hitta lösningen på det. Kolla på vad man gör fel och vad man kan göra bättre. 

Vad är nycklarna till lösningen?

– Desperation, passion och vilja. Tycker ändå att vi snäppar upp lite grann och lyckas göra fyra mål på bortaplan. Det vi ändrade var egentligen inget speciellt utan det handlade mer att hitta tillbaks till det vi kan.

Lindholm var imponerad av Rögle som verkligen inte såg ut som ett jumbolag i den här matchen.

– I dag spelade de med glöd. De kämpar för varandra och det känns som de kommer att klättra i tabellen om de fortsätter så här.


ARTIKELN HANDLAR OM