Golden Knights historiskt – klara för Stanley Cup-final

avAdam Borg

HOCKEY

Inför säsongen var det få som trodde att nystartade Vegas Golden Knights skulle ha någon större chans i NHL.

Nu är klubben sensationellt klara för final i Stanley Cup efter ha besegrat Winnipeg Jets med 4–1 i matcher.

– Jag tror inte att någon i ligan förväntade sig att vi skulle vara i final., säger målvaktshjälten Marc-Andre Fleury efter matchen.

Vegas Golden Knights är sensationellt klara för final i Stanley Cup.

Efter segern senast i den fjärde mötet med Winnipeg Jets hade Golden Knights chansen att avgöra på bortaplan under söndagskvällen. En chans man också skulle ta.

Alex Tuch gav gästerna ledningen redan efter fem spelade minuter. Efter slarv av Winnipeg-försvaret gav amerikanen Golden Knights en drömstart i matchen.

Hemmalaget svarade dock i slutet av den första perioden. Bryan Little vann en tekning i offensiv zon och Josh Morrissey dundrade in kvitteringen.

I mittperioden kopplade Vegas greppet om finalplatsen igen. Ryan Reaves styrde snyggt in ett skott från backplats fram till 2–1. Det skulle också visa sig bli segermålet.

1 av 7 | Foto: Trevor Hagan / TT / NTB Scanpix

”Stolt över mina lagkamrater”

Winnipeg jagade febrilt en kvittering under hela slutakten men lyckades aldrig kvittera. Marc-Andre Fleury agerade vägg i Vegas-målet och såg till att Golden Knights nu historiskt är klara för final.

– Jag är bara glad just nu. Det har varit en lång resa för oss. Jag är väldigt stolt över mina lagkamrater, säger Fleury efter matchen.

Vegas är i och med finalplatsen historiska. De är det första expansions-laget under modern tid som har noterats för fler segrar än förluster. En stor anledning till lagets succé har varit svenske skyttekungen William Karlsson och just målvaktsfantomen Fleury.

– Hela laget har varit fantastiska hela säsongen och under den här serien. De hjälper mig mycket, blockar mycket skott och hjälper mig runt kassen. Det har varit roligt.

– Jag tror inte att någon i ligan förväntade sig att vi skulle vara i final. Men det har varit väldigt roligt och jag är glad och stolt över att vi har tagit oss dit.

I finalen väntar vinnaren av Tampa Bay och Washington. Den sjätte finalmatchen spelas under natten mot tisdagen.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM