Jönsson: Jag är mycket positiv till VM

HOCKEY

Skaderehabliteringen går bättre än väntat

Jörgen Jönssons skaderehablitering går bra.

Nu öppnar han dörren för att kunna spela VM – redan från start.

– Jag är mycket positv till VM – det har gått väldigt fort framåt de här dagarna och fortsätter det i den här stilen så ska det inte vara några problem, säger Tre Kronor-stjärnan till SVT.

Foto: Rehabliteringen går bra... ...och Jörgen Jönsson är inställd på VM-spel tidigt i Riga-turneringen. ”Fortsätter det i den här stilen så ska det inte vara några problem”.

De allra första rapporterna direkt efter den otäcka knätacklingen mot Ryssland i LG Hockey Games tydde på en rehabliteringstid på mellan en till tre veckor, och att Jönssons medverkan var direkt hotad.

I dag – bara fyra dagar efter smällen i Globen – är Jönsson betydligt positivare. Hans namn finns med i den trupp som Bengt-Åke Gustafsson presenterat och stjärnan själv verkar mer och mer inställd på att kunna spela tidigt i turneringen.

– Det känns ganska bra. Jag får behandling med mycket ström, och mycket is. Fortsätter det så här så ska det inte vara några problem.

– Jag kommer att träna från början i alla falla, sedan om man är matchklar...det kanske jag inte är, men det ska vara snart efter premiären.

Jönssons knä har reagerat bra på behandlingen hittills – och ett specialskydd som ska minska trycket är utprovat.

– Jag har inte haft någon sån här skada, så jag har inte vetat vad jag skulle vänta mig, men det känns väldigt bra. Och han (doktorn) är mer positiv nu också.

Anders Burström