Dubbla värvningar för Skellefteå

HOCKEY

Jimmie Ericsson återvänder till nykomlingarna

Knappt hade bläcket torkat på underskriften från nye tränaren Per-Erik Johnsson innan Skellefteå AIK presenterade två nyförvärv:

Jimmie Ericsson och Antti Virtanen.

Foto: Jimmie Ericsson – tillbaka i tigerrandigt.

Jimmie Ericsson har spelat tre säsonger tidigare i klubben, men lämnade förra året för att pröva lyckan i Leksand, där dock både han och klubben hade en misslyckad säsong med nedflyttning som följd.

Den 26-årige centern väljer nu att återvända till nyss uppflyttade Skellefteå och har skrivit ett ettårskontrakt med klubben.

– När det blev klart att Leksand degraderades började jag titta på andra alternativ och ville bryta kontraktet. Det fanns andra lag med i beräkningen men det kändes mest rätt med Skellefteå, säger Ericsson till AIK4ever.com

Antti Virtanen är en 29-årig ytterforward som de sex senaste säsongerna spelat i JYP i finska ligan. En produktiv forward som som bäst haft 47 poäng på 56 matcher. Virtanen har skrivit på för två år.

– En liten forward med en stor potential. Han är mycket stark i powerplay, säger Skellefteås sportchef Peo Larsson. till Norran.se.

Sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM