Henrik Zetterberg

”Inte tränat ordenligt på hela sommaren”

Zetterberg bekräftar – missar säsongsstarten

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Henrik Zetterberg vet inte om han kommer att kunna spela hockey mer.

Just nu är smärtorna i ryggen för stora.

– Jag har inte klarat av att träna ordentligt på hela sommaren. Så jag kommer missa träningscampen och därmed också säsongsstarten. Sedan får vi avvakta och se. Jag ska köra på med rehab här i Detroit nu, berättar den snart 38-årige stjärnan i en exklusiv intervju med Sportbladet.

De dystra rapporterna från Detroit har blivit mer och mer frekventa under sensommaren.

Henrik Zetterberg har ryggproblem igen, det är oklart om han spelar den här säsongen, karriären kan vara över”, har det hetat i rapport efter rapport.

Själv har ”Zäta” valt att ligga lågt, men nu bryter han tystnaden för Sportbladet – och bekräftar dessvärre att läget inte är särskilt ljust.

– Nej, det är inget vidare med ryggen. Skadan jag opererades för efter OS 2014 spökar igen, säger han på telefon från Detroit, dit Henrik och familjen just återvänt efter en lång sommarsemester i Skåne och Medelpad.

”Något stod inte rätt till”

Han fortsätter:

– Det började egentligen redan under förra säsongen. Jag kände i februari att något inte stod rätt till och då tog vi beslutet att jag skulle sluta träna och bara spela matcher. På det sättet kunde jag ändå genomföra säsongen.

Men under sommaren hemma i Sverige blev det uppenbart att han inte skulle kunna fortsätta på samma sätt.

– Jag har bara kunnat ägna mig åt rehab, inte riktig träning. Så fort jag tryckt till och försökt ta i har symptomen blivit för svåra. Och de knep jag använt för att dämpa dem tidigare somrar hjälpte inte den här gången.

Kort sagt:

Detroit Red Wings-kaptenen – en av svensk hockeys allra största, med exempelvis OS-guld, VM-guld, Stanley Cup-titel och en Conn Smythe-trofé på meritlistan – är ingenstans i närheten av den form han brukar vara i den här tiden på året.

– Nej, jag har som sagt inte kunnat träna och det går inte att spela NHL-matcher utan att vara ordentligt förberedd, i synnerhet inte i min ålder, konstaterar han.

– Så träningscampen, som ju börjar om bara några veckor, kommer jag missa. Och därmed med all säkerhet också säsongsstarten.

Väntar med definitivt besked

Sedan?

Inga definitiva beslut är fattade.

– Nej, jag ska ägna mig åt rehab här i Detroit nu. Sedan får vi helt enkelt avvakta och se.

”Zäta” beskriver situationen som jobbig.

– Jag mår bra så här i vardagen, det är först när jag tar i och anstränger mig under träning som jag får ont. Men det är klart att det känns tråkigt och jobbigt att inte kunna köra på som vanligt, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upplever du oönskat håravfall? Få ny hårväxt – utan biverkningar. Prova nu till halva priset!

Provexin

Publisert:

LÄS VIDARE

Karlsson: Bra att ha flickvän i Vegas – har blivit lugnare

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Henrik Zetterberg

Detroit Red Wings

NHL