Titta, Jocke – du är fem plus

HOCKEY

Hattrick av Lindström – som avslutade i sitt vanliga hörn

Resultatet blev ett hattrick när Skellefteå krossade AIK.

Joakim Lindströms spontana reaktion på det:

– Skitkul.

Foto: Foto: SCANPIX
HATTRICK Joakim Lindström gjorde som vanligt och avslutade högt till höger – resultatet: tre mål.

SKELLEFTEÅ. Han gjorde som vanligt och avslutade högt till höger.

I går visade Sportbladets unika statistik var elitseriens hetaste målskyttar gör sina mål.

Skellefteås Joakim Lindström hade inför gårdagens match mot AIK gjort hälften av sina 20 fullträffar högt på målvaktens vänstra sida.

Nu kan han lägga ytterligare tre baljor till sin väl tilltagna samling. Två av dem satt, just det, över Björn Bjurlings vänstra axel.

”Det är mitt jobb”

1–0-målet, som kom i power play redan efter 3.25, var nästan en identisk kopia av hans första mål i den senaste hemmamatchen mot Djurgården.

– Ja, precis. Jag sköt precis vid deras back. Det är alltid kul att göra mål, så det är klart att det var skitkul att göra hattrick, säger Joakim Lindström.

27-åringen delar ledningen i elitseriens poängliga i överlägsen stil tillsammans med kedjekompisen Mikko Lehtonen. Båda har gjort 47 poäng på 45 matcher.

Den stora anledningen till Lindströms succé är hans omtalade, extrema professionellitet.

– Att göra det halvdant går inte. Det är mitt jobb, det är så jag betalar mina räkningar. Man kan inte tumma på någonting, man måste vara seriös, säger Lindström, som hyllas av lagkaptenen Fredrik Warg:

– Han och Mikko (Lehtonen) har respekt med sig i ligan. Det är många som försöker ha koll på dem, men det är svårt att stoppa dem ändå.

Efter 6–1-utklassningen mot AIK blickar Skellefteå framåt. Först de tio avslutande grundseriematcherna – sedan jakt på SM-guld.

”Vi vill vinna”

– Det är det vi går för och vårvintern ser ut att bli kul. Vi siktar på att vinna varje match och då måste vi ju också sikta på att vinna guldet. Det vore dumt att ha någon annan målsättning. Det är väl helt logiskt, säger Joakim Lindström.

ARTIKELN HANDLAR OM