Tredje raka förlusten för Frölunda

HOCKEY

Efter att man sparkat klubbdirektören – ny förlust

Efter succéstarten – nu är det inte lika uppåt i Frölunda längre.

I veckan sparkades klubbdirektören Mats Ahdrian och i kväll kom tredje raka förlusten.

– Vi kan bara inrikta oss på det som händer på isen, säger Kent Johansson till Canal Plus.

Frölunda överraskade många när man öppnade elitserien med fem segrar på de sex första matcherna och serieledning.

Men nu tycks vinden ha vänt i Göteborg.

I veckan meddelade klubben att man sparkade klubbidrektören Mats Ahdrian – något som kan ha smittat av sig på isen. I kväll kom lagets tredje raka förlust när man förlorade med 1–2 mot Linköping på bortaplan.

– Vi kan bara inrikta oss på det som händer på isen. Vi har sagt att vi ska göra så bra vi kan och det har vi gjort, jag tycker inte det har påverkat oss så. Vi kan bara koncentrera oss på det sportsliga, säger tränare Kent Johansson till Canal Plus.

En stor del av framgångarna i säsongsinledningen kan förklaras med ett fantastiskt box play, men när det första målet i spelformen släpptes in i kväll, kom också det andra. Den senare kom från Robin Figren och betydde 2–1.

Detta bara 19 sekunder efter att Frölunda kvitterat till 1–1.

– Till stora delar är jag nöjd men tyvärr var vi inte tillräckligt effektiva. Det var synd vi släppte in det där 2-1 målet direkt efter att vi kvitterat, det är väl det man kan peka på, säger Johansson.

Noterbart är att Linköpings målvakt Fredrik Norrena, som tidigare haft det tungt, briljerade i LHC-kassen och räddade 31 av 32 skott.

ARTIKELN HANDLAR OM