Succémålvakten har förlängt – men kan lämna ändå

HOCKEY

Nobbar andra klubbar

Foto: Viktor Fasth, AIK Hockey.

Viktor Fasth har jagats av flera andra klubbar.

Men nu har han bestämt sig – och har förlängt kontraktet med AIK.

Men han kan ändå lämna laget i vår.

– Kontraktet upphör om AIK åker ur elitserien, säger agenten Pär Larsson.

Viktor Fasth har stått för en riktigt bra debutsäsong i elitserien och är en av de i särklass största anledningarna till att AIK fortfarande har chansen att nå en slutspelsplats.

Hans storspel har gjort att flera andra elitserieklubbar har fått upp ögonen för honom, och bland annat Frölunda och Luleå har visat intresse för 28-åringen.

– Det har funnits ett stort intresse för honom, och det ska det väl göra med den säsongen han har gjort, säger hans agent Pär Larsson till Sportbladet.

”En av Sveriges bästa målvakter”

Men nu har Fasth gjort sitt val. I dag meddelade AIK att de har förlängt hans kontrakt med ytterligare två säsonger.

– Givetvis är vi väldigt glada att en av Sveriges bästa målvakter förstår potenialen i AIK och vill fortsätta resan med oss. Viktor är en fantastisk målvakt och tillhör de absolut bästa i Elitserien. Han är en viktig kugge i vår lånsiktiga satsning mot toppen, säger sportchefen Anders Gozzi på AIK:s hemsida.

Kan lämna

Men Fasth kan ändå komma att lämna AIK i vår. I hans kontrakt finns en elitserieklausul, vilket gör att kontraktet upphör om AIK inte skulle klara av att hålla sig kvar i Sveriges högsta serie.

– Det finns en sån klausul från båda parter. Men så tror jag att det är med alla kontrakt i laget, jag tror att alla kontrakt går ut om de åker ur. Så det är inget konstigt, säger Pär Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM