Conny Strömberg levererade igen

HOCKEY

Succécomebacken fortsätter

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Conny Strömberg.

Conny Strömbergs poängsprutande efter comebacken fortsätter.

Veteranen satte två mål och noterade fyra poäng när Oskarshamn besegrades med 6-1.

– Det är alltid bra att producera, det är det jag är med för, säger Strömberg.

Veteranen Conny Strömberg fortsätter att ösa in poäng efter sin comeback, då han var avstängd av Örebro i sju matcher. Och det är också han som legat bakom Örebros vändning formmässigt.

Strömberg svarade för fyra nya poäng när Oskarshamn besegrades med klara 6-1.

– Det flöt på bra för min del idag. Det var roligt, speciellt att få sätta två kassar för det tillhör ju inte vanligheterna, säger Strömberg.

35-åringen har nu gjort fjorton poäng på åtta matcher sedan han gjorde comeback från sin avstängning i klubben och ligger, trots att han missat åtta matcher den här säsongen, tvåa i poängligan, bara en pinne efter Växjös Josh Soares.

– Jag hade inte koll på att det blivit så många poäng sedan dess, och jag bryr mig inte om poängligan heller. Huvudmålet är att se till att laget stannar på en av direktplatserna till kvalserien, säger Strömberg.

Fyra poäng

Strömberg, som med sina 38 assist är bäst i serien, spelade fram Jon Palmebjörk till 1-0 och gjorde själv 3-1, båda målen tillverkade i power play, och det greppet släppte Örebro sedan aldrig mot Oskarshamn.

I den sista perioden sköt Strömberg 5-1 och spelade fram Pär Edblom till 6-1.

– Till en början stod det och vägde, men sedan fick vi ett par snabba mål och då fick vi greppet.

Efter att ha noterat fyra förluster på fem matcher så har Örebro nu två raka segrar, och befäster därmed sin kvalserieplats.

Löwdahl bröt

– Vi fick en viktig seger mot Mora i fredags och då kom vi igång på en ny bra kula som vi kunde följa upp idag. Innan tummade vi på lite smågrejer, som att inte lägga ner pucken djupt eller rensa ordentligt i egen zon, men nu ska vi se till att vårt stabila spel fortsätter, att vi jobbar hårt, är kreativa i anfallszon och har ett bra målvaktsspel, säger Strömberg.

Smolk i glädjebägaren var dock att lagkaptenen Henrik Löwdahl bröt efter en period.

– Jag vet inte vad som hände. Han mådde illa i pausen efter första, det handlade om någon yrsel eller kanske magsjuka. Jag tror inte han fick någon smäll och jag hoppas och tror att han är tillbaka på onsdag, säger Strömberg.

ARTIKELN HANDLAR OM