Forsberg direkt in i superkedjan

1 av 5 | Foto: SCANPIX
HOCKEY

COLUMBUS. Nu finns ingen återvändo.

Det sista träningspasset är avklarat, skridskorna slipade och Avalanche-tröjan med nummer 21 pressad och upphängd i Colorados omklädningsrum.

Om bara några timmar spelar Foppa NHL-hockey igen – med gamle kompisen Milan Hejduk och unge stjärnskottet Matt Duchene.

– Det är helt klart nervöst. Inte förrän jag faktiskt spelat vet jag var jag står på riktigt, säger den svenske superstjärnan inför comeback-matchen mot Columbus.

Foppa har just avslutat den knappt timmeslånga morgonvärmningen med lagkamraterna i Nationwide Arena i Columbus och sitter, med nyodlat match-skägg, vid sin plats i omklädningsrummet och ser aningen spänd ut.

– Ja, det är helt klart nervös. Jag har kunnat träna på egen hand uppe i Calgary de senaste dagarna, men det blir något helt annat att verkligen spela, Inte förrän jag faktiskt varit ute på isen och spelat vet jag var jag står på riktigt, säger han till det jättelika mediauppbåd som bildar hög runt honom.

Hyllar kedjekamraterna

Svensken kommer att spela i en kedja med gamle kompisen Milan Hejduk och unge stjärnskottet Matt Duchene och det ser han fram emot.

– Ja, det är bra hockeyspelare. Det ska bli kul att spela med dem. Men jag hoppas att jag hänger med. Det vet jag inte ännu, det är svårt att säga nånting om det före matchen. Jag är lika osäker som alla andra på om jag är i tillräckligt bra form och om foten håller, säger han och torkar några svettdroppar ur pannan.

Tanken är att den sannolikt rätt ringrostige stjärnan ska matchas försiktigt och försöka ta det lite lugn i sin första match.

– Jo, skrockar han, men det är lätt att säga nu. När man väl kommer in i matchen är det inte så säkert att man tänker på att hålla igen...

”Upp till Peter själv”

Coachen Joe Sacco försäkrar dock att han är medveten om det vanskliga i att press svensken för hårt.

– Vi får se, det är upp till Peter själv. Han kommer att spela så mycket som han själv känner att han klarar av, meddelar han.

– Men jag hoppas att han kan göra effektiva 40-sekunderspass ihop med Duchene och Hejduk och sedan lira powerplay, kanske ihop med några andra killar. Vi får se.

Matchen är hur som helst extremt viktig för Avalanche. De har förlorat fem raka och är på väg att halka efter i slutspelsracet.

– Om det ökar pressen på mig vet jag inte, men det är absolut inte bra att vi förlorat så mycket. Ännu så länge har vi häng på slutspelet, men vi kan inte förlora många fler matcher, säger Foppa.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL