Nära spel för Foppa – då vill fansen ha biljetter

HOCKEY

Visumstrul gör att man inte vet när Peter Forsberg kan göra sin comeback.

Till Colorados nästa hemmamatch ska han dock vara tillbaka – och det märks på biljettförsäljningen.

– Telefonerna har gått varma och vi har sålt omkring 1 000 biljetter mer än vanligt, säger en biljettansvarig till Sportbladet.

Populär.

Redan i natt hade Peter Forsberg kunnat göra comeback då han är redo fysiskt sett. Men Foppa har inte arbetstillstånd i USA ännu och det måste man lösa innan han kan spela sin första match.

– Förhoppningsvis kan vi lösa det så fort som möjligt, säger Forsberg till Denver Post.

Ökad försäljning

Foppa måste åka till Kanada för att ordna arbetsvisum och det planerar man att lösa de närmsta dagarna.

Det är ännu okänt när han kan göra sin första match, men med all sannolikhet är han spelklar innan hemmamatchen mot Calgary Flames den 14 februari.

Under gårdagen kunde man i klubbens biljettkontor redan se en klar ökning i försäljningen till lagets hemmamatcher.

– Telefonerna har gått varma och vi har sålt omkring 1 000 biljetter mer än vanligt. Det säljs biljetter både till den matchen och till resten av hemmamatcherna denna säsong, säger en ansvarig på klubbens biljettkontor till Sportbladet.

Fansen avvaktar

Försäljningen har dock inte nått de höjder de var i den senaste gången Foppa var tillbaka i sin andra hemstad. Anledningen tros vara Foppas ständiga skadebekymmer de senaste åren.

– Vi får se hur det går för honom i de kommande matcherna. Folk vill utan tvekan först se hur involverad han kommer vara och om han lyckas hålla sig frisk. De vet hur det har varit förut, att han har spelat ett par matcher och sedan skadat sig, därför tror jag de är försiktiga nu.

– Men vi hoppas förstås att allt kommer gå bra för honom, då kommer vi sälja betydligt mer biljetter.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL