Klart i dag: Viasat sänder alla NHL-matcher

HOCKEY

Här är ett glädjebesked till de svenska hockeyälskarna.

Viasat har köpt rättigheterna till NHL och kommer att sända alla matcher på tv, samt via mobil och webb.

– Detta är en oerhört viktig rättighet för oss och vi är mycket glada över att kunna erbjuda den till alla tv-tittare, säger Hans Skarplöth, VD Viasat Sverige, i ett pressmeddelande.

Viasat har sänt NHL sedan 2009, men inför den här säsongen har förhandlingarna dragits i långbänk.

Nu kan dock Viasat meddela att kanalen köpt den exklusiva rätten att sända NHL till och med säsongen 2015/2016 av ägarna Medge Consulting.

1300 matcher

”Viasat tecknar avtal för att sända NHL till svenska tv-tittare och sänder inledningsvis 15 direktsända matcher per vecka från NHL. Ambitionen är att senast den 1 januari 2012, eller så snart NHL levererar signal, erbjuda samtliga NHL-matcher direktsänt på tv. En hel säsong innebär cirka 1300 matcher inklusive grund- och slutspel”. Detta innebär att cirka 50 matcher i veckan kommer sändas på Viasat Hockey, Viasat Sport samt Viasat X-tra kanalerna. Ungefär 700 matcher per säsong sänds på Viasat Hockey och Viasat Sport medan 600 matcher sänds på Viasat X-trakanalerna, endast tillgängliga för Viasats parabolkunder, skriver Viasat i ett pressmeddelande.

”Unikt avtal”

– NHL är den absolut mest sedda hockeyligan i världen. Vi har flera svenska hockeystjärnor i ligan, vilket bidrar till populariteten. Detta är en oerhört viktig rättighet för oss och vi är mycket glada över att kunna erbjuda den till alla TV-tittare, säger Hans Skarplöth, VD Viasat Sverige.

– Detta är ett unikt avtal, som innebär att alla NHL-matcher för första gången kan ses i de nordiska länderna, säger John Collins, COO på NHL, i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL