Axelsson kan tvingas till operation

HOCKEY

Fortsatta ljumskproblem för Axelsson – träffar specialist i dag

Ljumskskadan förstörde Dick Axelssons comeback.

Nu kan forwardsstjärnan – som ska träffa en ljumskspecialist i dag – att tvingas genomgå en operation för att bli kvitt smärtan.

– Jag hoppas att jag slipper det men vi får väl vänta och se vad läkaren säger, säger han.

Foto: TUNG COMEBACK Dick Axelsson gjorde comeback i går i Modos förlustmatch mot Växjö. Ljumskskadan fortsätter dock spöka och nu kan forwarden tvingas till operation för att bli bättre.

Comebacken i gårdagens match mot Växjö blev ett fiasko. Dick Axelsson var trots en veckas vila märkbart besvärad av den gamla ljumskskada som han slet upp när han började spela igen efter knäskadan som han drabbades av under försäsongen.

”Lite av sista försöket”

– Det kändes inte alls bra, säger han med en suck och fortsätter:

– Jag ville verkligen spela och gjorde så gott jag kunde men det gjorde ont och tog emot hela tiden när jag åkte och jag var rent ut sagt värdelös.

Nu riskerar han att missa flera matcher.

– Det här var lite av sista försöket, säger Dick Axelsson och tillägger:

– Jag ska träffa en läkare som är specialiserad på den här typen av skador på onsdag. Förhoppningsvis kan han hjälpa mig.

Haft problem förut

Kan det bli tal om operation?

– Jag hoppas att jag slipper det men vi får väl vänta och se vad läkaren säger.

Finns det någon risk att skadan förvärras av att spela?

– Nej, jag har haft samma problem förut och efter vad jag har förstått ska det inte vara någon fara, men om smärtan inte ger med sig så är det bättre att någon annan spelar för som det är nu kan jag tyvärr inte bidra med speciellt mycket. Handlederna är det inget fel på men fart är en viktig del av ishockeyn och det är svårt att göra sig själv rättvisa när man inte kan trycka ifrån ordentligt.

ARTIKELN HANDLAR OM