Hyllningen: ”Är magisk”

HOCKEY

Paulsson gjorde två mål – då tackar han för framspelningarna

SKELLEFTEÅ. Marcus Paulsson spräckte sin målnolla med två nästan identiska fullträffar och avgjorde sedan straffläggningen.

Då väljer han att hylla framspelaren Mikael Johansson.

– Han är magisk, säger Paulsson.

Foto: tvåmålsskytt Marcus Paulsson har inte fått det att lossna den här säsongen, men mot Skellefteå gjorde han sina två första mål för säsongen.

Han hade gått mållös från alla matcher den här säsongen. Men i reprisen på fjolårets final mot Skellefteå släppte det helt för Marcus Paulsson.

Med två nästan identiska mål ordnade han fram en straffläggning, som han själv avgjorde.

”Jättebra passningar”

Men matchhjälten ger Mikael Johansson, som stod för delikata frispelningar vid båda målen under ordinarie matchtid, hela äran:

– Det är jättebra passningar båda gångerna. ”Micke” (Mikael Johansson) ser passningar som ingen annan ser. Det är därför jag kan stanna på bortre stolpen, säger Marcus Paulsson och fortsätter:

– Fan, det är öppet mål båda gångerna. Det går inte att missa ju. När han passar så är det lätt för vem som helst. Han är en fantastisk passningsspelare.

”Har haft det tungt”

Mikael Johansson:

– Är han inte där kan jag inte slå passningarna. Det är mycket hans förtjänst också. Det var skönt att det var just han som fick göra mål. Han har haft det tungt ett tag. Jag tror att en stor sten släppte från hans bröst och jag hoppas att det blir ketchup-effekt för honom nu.

Segern var Färjestads femte raka och efter matchen stod segerdans i omklädningsrummet på schemat.

– Det är nytt. Det är något som liksom bara har fötts i laget. När man har vunnit ska man ha lite skoj, säger Marcus Paulsson.

ARTIKELN HANDLAR OM