Hedman avgjorde på övertid: ”Var på tiden”

avPer Bjurman

NEW YORK. Det satt hårdare åt än det borde ha gjort, men till slut lyckades Victor Hedman sänka det nedmonterade New York Rangers på Madison Square Garden – med ett övertidsmål.

Därmed såg han också till att Tampa slog klubbrekord med tio raka segrar.

– Jag har haft väldigt mycket lägen på övertid senaste tiden men missat så det var på tiden att jag fick in en puck, säger den blågule hjälten efter 4-3-segern

Det såg ut som en så kallad skrattmatch på förhand.

New York Rangers skulle i sin första match efter andra stora nedmonteringen av truppen på ett år gå upp mot Tampa Bay – överlägsna serieledare och allmänt betraktade som världens just nu bästa lag, med ett försprång på Manhattan-klubben a’ nästan 40 poäng (i ett tvåpoängssystem).

Foto: REX/Shutterstock

Och första perioden hade förväntad karaktär. Gästerna från Florida var helt överlägsna och gick enkelt upp i 2-0-ledning.

Men i mittakten skiftade holmgången helt oväntat karaktär. Tampa slutade spela och ett förbluffande hungrigt och aggressivt Rangers tog faktiskt över showen.

– Ja, nej, det var ingen bra andraperiod från vår sida. Vi slog av på takten och började begå misstag. Men man måste ge dem cred också. Vissa killar där har fått större roller nu när andra försvunnit och de spelade riktigt bra, säger Victor Hedman i omklädningsrummet efteråt.

Vid full tid stod det 3-3 – bland annat efter ett tjusigt backhand-mål av Mika Zibanejad; hans 27:e fullträff för säsongen – men trots att det var tredje raka mot förment sämre motstånd som slutade oavgjort vill ”Vigge” inte höra talas om att han och lagkamraterna skulle ha svårt med motivationen.

Missat mycket

– Nej, absolut inte. Det spelar ingen roll hur stor ledning man har i en tabell, vi kan inte tumma på någonting. Vi måste sätta vårt spel inför playoff, så det här arton matcherna vi har kvar i grundserien är oerhört viktiga, inskärper han.

Nå, precis som i de närmast två föregående matcherna, mot Buffalo respektive Los Angeles, ordnade det sig till sist ändå – den här gången tack vare just Hedman. 03.25 in i övertidsperioden fick han en lysande bakom-ryggen-passning av Nikita Kutjerov, blev ren med Alexandar Georgiev och snärtade in det avgörande målet.

– Jag hade ju bommat ett friläge någon minut tidigare. Då trodde jag att jag aldrig mer skulle kunna göra mål. Jag behöver nog lite mindre tid att tänka och det hade jag vid andra läget, ler han.

– Jag har överhuvudtaget haft mycket lägen på slutet, framförallt på övertid, men missat så det var på tiden att jag satte en puck.

Klubbrekord

Därmed såg den regerande Norris Trophy-kungen också till att Bolts tog tionde raka segern – och det är ingenting annat än klubbrekord.

– Det är starkt. Trots att vi inte spelat på topp hittar vi ett sätt att vinna. Vi ska försöka förlänga sviten men vi får ett riktigt bra prov redan kommande natt, borta mot ett jäkligt starkt Boston.

Ångermanlänningen vill för övrigt, påminner han sig i ett sms lite senare, tacka några fans på Gardens läktare.

– Jag måste ge en ”shoutout” till grabbarna med svensk flagga som det stod Kramfors på. Stort, skriver han.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM