Lämnar mästarna – för finalrivalen

HOCKEY

Johan Forsberg till Luleå

Forwarden Johan Forsberg, 27, hade svårt att platsa i mästarlaget Skellefteå.

Nu är han klar för finalmotståndaren Luleå.

– Jag fick inte något besked kring en eventuell fortsättning i Skellefteå, säger han till Luleås hemsida.

Johan Forsberg har spelat i Skellefteå sedan 2009. Den gångna säsongen var han petad i finalserien mot Luleå, men fick vara med i sista matchen och då gjorde han mål.

Nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med Luleå.

– Johan är en spelare som är värdefull för varje lag som vill nå framgång. En superkille från Norrbotten som är i bra ålder – en energispelare som har färsk erfarenhet av att gå hela vägen. Och som är en förmodad stomspelare för Luleå Hockey under en lång tid framöver, säger Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström till Luleås hemsida.

”Vill tacka Skellefteå”

Johan Forsberg:

– Jag är glad över möjligheten att få fortsätta min elitseriekarriär i Luleå Hockey. Jag fick inte något besked kring en eventuell fortsättning i Skellefteå och med tanke på att det drog ut på tiden valde jag därför att gå vidare för att finna en annan lösning för kommande säsonger.

– Min ambition har hela tiden varit att fortsätta att spela i elitserien och den möjligheten har jag nu fått i Luleå Hockey vilket jag är glad för. Jag vill samtidigt tacka Skellefteå AIK för fyra roliga säsonger och hoppas nu på många bra säsonger i Luleå Hockey. Och jag ser fram emot att spela min bästa hockey framöver.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF