Lehner fick matchstraff – då tappade laget 5–0-ledning

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

”Han måste lära sig hantera sitt temperament”

NEW YORK. Svenske målvakten Robin Lehner hamnade i slagsmål i AHL i natt – och fick matchstraff.

Sedan tappade hans Binghamton en 5–0-ledning...

– Han måste lära sig hantera sitt temperament, säger coachen Luke Richardson.

Robin Lehner, Ottawa Senators stora målvaktslöfte,  är känd för sitt heta temperament och har flera gånger under sin korta karriär i Nordamerika hamnat i handgemäng.

En gång, när han stod för Ottawa i NHL, dammade han till New York Islanders Kevin Poulin, en annan gång började han närapå slåss med domarna för att de under ett allmänt saloonslagsmål på isen hindrade honom från att gå en svängom med motståndarmålvakten.

Matchstraff

I nattens möte mellan Lehners Binghamton och Syrcuse Crunch var det dags idag. När ett av otaliga bråk utbröt i mitten av andra perioden åkte den 21-årige göteborgaren över isen och gav sig på Syracuse finske keeper Riku Helenius.

Lehner vann på knock – men fick matchstraff för sitt tilltag.

I stället fick backup-målisen Nathan Lawson ställa sig mellan stolparna – och då föll allting samman. Binghamton hade i det läget ledningen med 5-0, men Syracuse lyckades innan slutsignalen vända till 6-5.

Coachen Luke Richardson, själv spelare i Ottawa så sent som för tre säsonger sedan, var av lätt förklarliga skäl inte alltför nöjd med den svenska målvaktens agerande.

– Det är alltid häftigt når målvakter börjar slåss, men han är här för att stoppa puckar och det gjorde han med den äran under första halvan av matchen, säger Richardson till Binghamton Press & Sun Bulletin.

– Han är en temperamentsfull kille, men han måste lära sig hantera det och vi ska försöka hjälpa honom.

152 utvisningsminuter

Det var rätt stökigt mellan Binghamton och Syracuse även i övrigt, om man säger så. Sammanlagt utdömdes 152 utvisningsminuter.

Senators övriga svenskar höll sig dock borta från vevandet. I stället producerade de poäng; Andre Peterson stod för två assist och Jakob Silfverberg och Mika Zibanejad för varsin. Men det var ju inte mycket till tröst efter tappad 5-0-ledning.

Fotnot: Se klippet här – extern länk

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN