Hockeylaget sändes ut i skogen utan mat

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:

"Det här var väldigt nyttigt. Alla kom väldigt nära varandra både bokstavligt och mentalt"

1 av 2 | Foto: Privat

Vandring i timmar. Och en natt i militärtält med bara tändstickor och vatten att tillgå.

Tony Zabel valde att testa sina nya spelare i division ett-laget Kallinge/Ronneby ordentligt.

– Att se grabbarna plocka bär för att få något att käka och att alla jobbade som djur för att få igång eld. Det såg fint ut i mina ögon, säger forwarden Sebastian "Basse" Magnusson.

Foto: Privat

Kallinge/Ronneby slutade sexa i division 1 södra förra säsongen. I år är det stora förändringar både i spelartrupp och i ledarbåset där Djurgårdens förre tränare Tony Zabel nu tagit över.

När han kom till klubben i somras och pratade med spelare och ledare visste han precis. Innan ispremiären skulle de hitta på något speciellt.

– Jag förstod att det var himla viktigt att få till en bra sammanhållning från början. Det kanske man inte fick ihop förra året. Så det var något jag ville säkerställa, säger nye tränaren.

Sagt och gjort. I går skickades spelarna ut i skogen i två grupper, som fick två kartor och tre tändstickor var.

Målet var att hitta lägerplatsen där det fanns militärtält att resa, vatten och ett gitarr, men i övrigt varken mat eller telefoner.

"Handlade om att överleva"

– Det handlade om att överleva natten, skrattar David ”DK” Lillieström Karlsson, som anslutit till klubben från AIK inför säsongen.

– Det var både att simma och gå och långt, kanske tre-fyra timmar. Vi var inga direkta mästerorienterare. Speciellt vi stockholmare försökte som om vi kunde allt. Vi fick betala priset. Det var händelserika timmar, säger han.

Sebastian Magnusson, som spelat i laget sedan 2011, var nöjd med natten.

– Gårdagen var kanon och natten väldigt rolig. Det känns som att alla har kommit närmare varandra bara på de här timmarna. I och med en sådan här grej måste alla vara med och bidra och det hjälper de som kanske inte tar för sig så mycket allmänt, säger han.

Kvällen spenderades vid en lägereld med bland annat lite allsång till nyförvärvet Jordan Mayers gitarrspel innan det var dags att sova. Frukosten serverades i ishallen redan klockan nio i morse så spelarna fick packa ihop tidigt för den långa vandringen tillbaka.

"Fortfarande lite i chock"

– Det var inte mycket sömn. Jag är fortfarande lite i chock, säger Lillieström Karlsson.

– Det var ganska kallt i natt och vi behövde hålla värmen, så alla kom väldigt nära varandra både bokstavligt och mentalt. Det här var väldigt nyttigt. Många har bara varit ihop i en vecka och man hade inte pratat med alla riktigt innan. Nu har man pratat om allt möjligt. Ett väldigt fint dygn, säger han.

Sebastian Magnusson hoppas nu att laget kan ta med sig den här erfarenheten in i säsongen.

– Ja, absolut. Nu gäller det att ta med sig en sådan här dag och natt in i träningen som kommer nu innan säsongen startar. Man kan inte bara tro att det är klart. Men nu är vi i alla fall väldigt sammansvetsade.

Publicerad: