Ny tränartrojka och två spelare till LHC

avErik Karlsson

HOCKEY

”Vårt mål är att ha fyra kedjor som kan avgöra”

Foto: Bildbyrån
Dan Tangnes, Tomas Montén och Klas Östman.

Linköping bygger nytt.

Vid en presskonferens i dag presenterade man två nya forwardsförstärkningar och den nya ledartrojkan, som Sportbladet tidigare avslöjat, med Dan Tangnes i spetsen.

– Jag känner mig mogen att kliva upp ett pinnhål, säger Tangnes i Correns webbsändning.

Redan före jul offentliggjorde Roger Melin sina planer att inte förlänga med Linköping efter säsongen. Sportbladet kunde ett par månader senare avslöja att efterträdaren redan fanns i årets assisterande tränare, Dan Tangnes, och att han skulle få assistans av Tomas Montén och Klas Östman.

Just den trojkan bekräftade LHC i dag vid en presskonferens.

– Jag vill tro att jag är mogen att kliva  upp ett pinnhål, absolut, säger Dan Tangnes.

”Haft en härlig utveckling”

Linköping stannade inte vid att presentera ledartrojkan.

Även två nyförvärv är klara.

Rögles unge poängkung Jakob Lilja är klar för klubben precis som rutinerade forwarden Niklas Fogström som förra året spelade i Luleå.

– Det känns som att Jakob har haft en härlig utveckling de senaste åren och vi hoppas att han kan ta nästa kliv här, säger Fredrik Emvall som menar att Fogströms roll blir att tillföra rutin till ett ungt lag.

– Han är en bra tvåvägscenter som är bra på att teka och spelar i viktiga moment i matcherna. En riktig lagspelare, säger Emvall.

Även fyra spelare från J 20-laget, Anton Blomberg, Petter Hansson Gabriel Carlsson och Erik Källgren, flyttas upp i A-laget. Källgren kommer dock omgående att lånas ut till Oskarshamn i allsvenskan.

Ikonen blir assisterande GM

– Vårt mål är att ha fyra stabila kedjor som kan avgöra matcher, säger Fredrik Emvall om lagbygget.

Ett lagbygge som han ska fortsätta bygga med hjälp av Magnus Johansson. Backikonen påbörjar nu en tjänst som assisterande general manager som ett första steg efter att karriären tagit slut.

ARTIKELN HANDLAR OM