Malmökaptenen fick matchstraff i förlusten

Publicerad 2015-10-03

Malmö Redhawks åkte på fjärde raka förlusten.

I jakten på en reducering mot Djurgården åkte lagkaptenen Henrik Hetta på ett omdiskuterat matchstraff för en crosschecking på Marcus Högström.

– Konstigt att nummer 4 (Marcus Högström) helt plötsligt kan återuppstå från de döda och spela vidare, säger Malmötränaren Björn Hellkvist irriterat och med mycket ironi i rösten.

Malmö Redhawks hade under stora delar av matchen spelövertaget mot Djurgården men hade likväl ett 2-0-underläge efter två perioder.

Robin Alvarez gjorde 1-0 redan efter fem minuter och i den andra perioden uttökade Matt Anderson till 2-0.

I slutet av perioden var Malmö nära en reducering.

Men det var det som hände strax därefter som skulle bli den stora snackisen.

Malmökaptenen Henrik Hetta åkte på ett matchstraff efter att han satt upp klubban på halsen på Djurgårdens Marcus Högström, som föll ner på isen.

– Han har ingen anledning att ha klubban där uppe, men jag tycker inte att det är så allvarligt att det ska vara matchstraff, sa experten Mike Helber i C More.

"Noll försvar"

Och Malmöcoachen Björn Hellkvist var märkbart irriterad efter matchen:

– Konstigt att nummer 4 (Marcus Högström) helt plötsligt kan återuppstå från de döda och spela vidare. Men…, det är möjligt, men han fick väldigt ont, säger Hellkvist på presskonferensen.

– Jag tycker det var bra att han kunde spela, säger Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi.

Och ordkriget fortsatte:

– Som jag läser situationen går han (Hetta) in för att gå på returen och förväntar sig att bli utboxad. Men han (Högström) sätter inte upp sin klubba, säger Hellkvist.

– Nej, vi jobbar inte på det sättet, att sätta upp klubborna i ansiktet, svarar Särkijärvi.

Experten Niklas Wikegård har viss förståelse för frustrationen.

– Det finns noll försvar för att klubban är där uppe, men det finns en tendens nu att man överdriver situationen. Högström blir först rädd, men sedan tycker jag att man ska ställa sig upp. Då hade det aldrig blivit ett matchstrafff. Därför förstår jag hans irritation lite.

Matchen slutade 3-0. Målskytt: Marcus Högström.

Följ ämnen i artikeln