SHL 2015/2016

Karlskrona tog första SHL-segern

avErik Karlsson

Utspelade i första perioden.

Sen vaknade Karlskrona och vände matchen till en första historisk SHL-seger efter ett sent 3-2-avgörande mot Djurgården.

– Otroligt skönt, säger matchvinnaren Jimmy Andersson i C More.

Det var bara ett lag på banan i första perioden i ABB Arena i Karlskrona. Djurgården dominerade matchen fullständigt men fick bara med sig ett mål genom Markus Ljungh.

– Det är vår sämsta period som vi spelat av de här 10, det är passivt och vi står på hälarna, konstaterade KHK-tränaren Per Hånberg i första pausen.

"De slutar åka”

Hans utskällning i paus verkar ha fått effekt. På bara fyra minuter vände hemmalaget till 2-1 genom mål av Joachim Rohdin och David Westlund.

Marcus Sörensen svarade kort efter med en 2-2-kvitteringen och det såg länge ut som det skulle bli resultatet vid ordinarie tid.

Men så med 1,43 kvar rann en puck ner mot Dif-zonen och Jimmy Andersson i hemmalaget svischade förbi Robin Norell i åkduellen och kunde sätta 3-2 bakom Mikael Tellqvist.

– Det känns som de slutar åka lite på den och ger mig den lite. Sen är det bara att bryta sig in och sen har jag lite flyt att den hittar in, säger Jimmy Andersson som var med och spelade upp KHK i allsvenskan.

– Otroligt skönt, det känns extra skönt att visa alla andra att vi är här för att spela.

Den historiska första segern i SHL skrevs till 4-2 efter att Riley Holzapfel satt punkt i öppen kasse.