”Känner oss som ett topplag i SHL”

Publicerad 2015-10-10

18 (!) tvåminutersutvisningar, sex mål men förstås bara en vinnare.

Djurgården tog fjärde raka segern efter en galen match mot Växjö.

– Den dagen vi spelar på topp kommer det bli svårt att stoppa oss, säger Marcus Sörensen.

Följ ämnen

Det har haglat matchstraff i SHL de senaste omgångarna och på lördagen kom tvåa nya. Det ena på Skellefteås lagkapten Jimmie Ericsson som sänkte Linköpings Garret Roe med en tackling mot huvudet, det andra på Modos Kyle Wilson som crosscheckade Rögles Jesper Williamsson in i sargen.

I matchen mellan Djurgården och Växjö klarade sig båda lagen undan matchstraff – däremot haglade utvisningarna. När matchen var över hade inte mindre än 18 (!) tvåminutersutvisningar fördelats mellan lagen.

Djurgården vann också matchen, mycket tack vare fjolårets succéman Marcus Sörensen som satte både 2-3 och 3-3 och på så vid ordnade fram en förlängning. Där klev Marcus Högström fram och frälste laget.

"Något man drömmer om"

– Det är någon man alltid ligger hemma och drömmer om, att få avgöra matcher såhär. Makalöst! Jag var så trött så trött och kunde knappt stå på benen. När jag ser pucken gå in orkar jag knappt jubla för att jag var så trött, säger han.

– När vi får komma med fart är vi otroligt farliga, speciellt när vi har Sörensen som får vittring i slutet av matchen. Då är han hemsk, säger backen.

Växjö hade stora problem att få tag på Sörensen som tilläts glida igenom mittzon med sin fruktade fart.

– Man får otroligt mycket energi när man här klacken sjunga och hör glädjen när man gör mål. Man vill bara in och göra ett till, säger forwarden.

"Topplag – absolut"

Både han och Högström ser en styrka i att laget fortsätter att vinna trots att prestationen inte är hundraprocentig.

– Det är otroligt starkt att vinna när man inte är på topp. Den dagen vi spelar på topp kommer det bli svårt att stoppa oss, säger Sörensen.

– Som det känns nu tycker jag absolut vi ska kunna vara ett topplag i SHL, säger Sörensen till C More.