”Stor ära för mig att få vara Jagr”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Montreal-stjärnans hyss gick hem hos legendaren: ”Mamma har inte sagt att jag har en bror”

1 av 5 | Foto: AP

Till vardags bittra rivaler på isen i Atlantic division.

Men under nattens All Star skills competition förbrödrades NHL-stjärnorna PK Subban och Jaromir Jagr lite extra när Subban gjorde succé hos NHL-fansen – och Jagr själv – genom att imitera legendaren.

– Det var en stor ära för mig att få vara Jagr för fem minuter. En hyllning till den stora spelare han är, sa Subban om sitt shownummer.

Det var som vanligt en hel del skratt och skojigheter när drygt 40 av världens största hockeystjärnor samlades för NHL:s årliga All Star-fest i Nashville.

I Alexandr Ovetjkins frånvaro var det två andra skarpskjutande högerskyttar som tog över showen.

Montreals PK Subban tog hem friläges-tävlingen – där det brukar bjudas på tokiga påhitt – genom att imitera Jaromir Jagr.

I klädd en gammal Jofa-hjälm, lång hockeyfirlla, och ett par långa täckbyxor fintade han bort Pekka Rinne i målet och avslutade förstås med den klassiska målgesten – en Jagr-salut.

Jagr blev rejält överraskad och glad av Subbans upptåg.

– Jag har ett jobb åt honom när han lägger av. Med ”Traveling Jagrs”, de är nio stycken, nu kan de bli tio, en med Montreal-tröja på, skojade Jagr.

Idén fick Subban på i sista minuten.

– Jag kom på det på vägen till hallen, så jag måste rikta ett stort tack till träningspersonalen som lyckades fixa fram all utrustning på så kort varsel, säger Subban.

För det belönades han segern av fansen som fick rösta via twitter.

Star Wars Chewbacca på isen

NHL:s målfarligaste och skäggigaste back Brent Burns drog också ner skratt när han anspelade på sitt smeknamn och gled fram i en Chewbacca-mask som han köpt på Amazon.

Skills-tävlingarna vanns av östra konferensen med överlägsna siffrorna 29-12 efter dominans i straffläggningen där bland annat Nicklas Bäckström bidrog med ett mål av två lagda straffar på John Gibson, Anaheim.

Daniel Sedin missade sin straff mot Roberto Luongo som tog nio av nio.

– Det kanske är dags ändå att fundera över att införa större målburar…, skojade Florida-målvakten.

Slog två decennier gammalt rekord

Skridskoskicklige Erik Karlsson fick så klart vara med i momentet med snabbaste skrinnaren, men förlorade sitt heat mot Edmontons Taylor Hall efter att ha fått ett felskär i sista kurvan. Karlsson valde att skoja till det och körde in i mål baklänges men var ändå bara en sekund efter.

Allra snabbast var Detroit-rookien Dylan Larkin som flög fram ett varv på 12.894 sekunder. 19-åringen slog därmed rekordet som Torontos Mike Gartner satte på All Star 1996.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!