Tampa Bay Lightnings kan inte förlora

Anton Strålman efter nya segern: ”Vi visar karaktär”

avPer Bjurman

Foto: Kim Klement / X02835
Tampa Bay firar segern

NEW YORK. Det tycks inte spela någon roll vad som händer – på något sätt lyckas överlägsna serieledarna Tampa vinna ändå.

Mot Montreal i natt låg de under med 2-0, kom ikapp, hamnade i nytt underläge, vände till 4-3-ledning, hamnade ånyo i 5-4-underläge – och vann till sist med 6-5.

– Vi visar karaktär, men gör det inte lätt för oss själva. Det vore trevligt om vi någon gång insåg att en bra defensiv inte kommer hämma vår offensiv, säger målskytten Anton Strålman till Sportbladet

Ja, duellen mellan divisionsrivalerna Tampa och Montreal i Amalie Arena blev en riktig Vilda västern-show.

Hemmafansen kastades mellan hopp och förtvivlan kvällen igenom, men fick till slut gå ut i Florida-värmen med jubel i hjärtat – tack vare unge Adam Erne. Han kvitterade Habs 5-4-ledning i mitten av tredje perioden och satte också 6-5 när en dryg minut återstod.

”Var inte kul att bara vinna med 3–1...”

– Ja, skrockar Anton Strålman när vi talar med honom efteråt, vi tycker tydligen inte det är kul att bara vinna med 3-1...

– Vi visar karaktär när vi kommer ut och tajtar till det i tredje perioden, de fick inte mycket svängrum då. Men vi gör det inte lätt för oss själva som hamnar i sådana här situationer hela tiden. Det vore trevligt om vi någon gång insåg att en bra defensiv inte kommer hämma vår offensiv. Vi kommer producera oavsett hur vi spelar defensivt. Då är det väl lika bra att göra det bra, he he.

”Känns bra att få bidra offensivt”

En av de som producerade i natt var ”Strålle” själv. Han gjorde sitt andra mål för säsongen och spelade fram till ett.

– Ja, det var ju kul. Jag är i första hand en sådan som stannar hemma och så att säga tar hand om huset, men får man en chans känns det såklart bra att få bidra offensivt också, fortsätter han.

Lightning leder nu den sammanlagda tabellen med åtta poängs marginal – och det ger en behaglig känsla av trygghet.

– Jo, det är klart att att det är skönt att ha den marginalen. Nu har vi gjort poäng i fjorton matcher i rad, tror jag det är. Den sviten kommer vi såklart inte kunna upprätthålla, förr eller senare kommer svackor och förluster. Då är det skönt med en sådan kudde. Vi vill ju framförallt divisionstiteln, den är viktig, förklarar Strålman.

Även Victor Hedman stod för två poäng, i form av framspelningar,  mot Montreal .

ARTIKELN HANDLAR OM