Stjärnan om Modos gulddröm: ”Det brinner en eld i oss”

avJohan Håkansson

Publicerad:
Uppdaterad:

LULEÅ. Modo spöar mästarna Luleå på bortaplan, behåller serieledningen och många undrar hur det är möjligt.

Svaret är ganska enkelt.

Med poängdrottningen Michela Cava i laget är allt möjligt.

Förra säsongen slutade i en stor besvikelse för Modo. En tredjeplats i grundserien gav hopp om ett roligt slutspel. Men det blev förlust med dunder och brak redan i kvarten mot HV71.

– Det tände oss och nu brinner en eld i oss. I år är vi betydligt bättre förberedda, säger kanadensiskan Michela Cava.

Vilket inte minst tabellen visar. Segern med 3-2 över Luleå visade dessutom att laget är kapabelt att slå precis allt och alla.

Det var en strålande seriefinal som allt mer blev en kraftmätning mellan två stjärnor: Luleås Michelle Karvinen och Modos Cava.

Den matchen slutade oavgjort. Båda gjorde två poäng var, vilket innebär att Cava nu gjort smått fantastiska 46 poäng på 26 matcher.

Och den riktiga matchen avgjordes i tredje perioden av Cavas landsmaninna Kaitlyn Tougas.

– Det här är mina favoritmatcher. Det var hett där ute och då lyfter jag, säger hon.

Cava öser in poäng

Med tanke på förutsättningarna var Modos seger en mindre bragd. Laget åkte upp till Norrbotten med alla sina tre ordinarie centrar på skadelistan. Och Cava var inte sen att hylla ersättarna.

– Vi har fått in en rad nya spelare och deras jobb är verkligen spektakulärt. I första perioden var det som om vi anpassade oss till varandra – men i andra och tredje perioden spelade vi riktigt bra.

Vilket är helt sant. Även om Luleå dominerade spelet och vann skotten stort (43-25) var segern inte på något sätt orättvis.

24-åriga Cava öser in poäng och tror att Modo på allvar kan utmana om guldet den här säsongen.

– Vi spelar inte alltid så vackert, men vi får jobbet gjort. Dessutom trivs vi tillsammans och det är en annorlunda känsla i omklädningsrummet. Jag tror vi kan klara det den här gången.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM