Sparkas från klubben – efter incident

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

IK Pantern lånade in Karlskronas Akim Aliu, 28, i jakten på en SHL-plats.

Men mitt under slutspelsserien väljer klubben att säga avbryta samarbetet efter en händelse mot AIK.

”Vi vill rikta en stor ursäkt till spelare och ledare i AIK”, skriver Skåneklubben på sin hemsida.

I början av året blev Akim Aliu klar för Karlskrona i SHL. Men efter bara en knapp månad i klubben valde KHK att låna ut honom till IK Pantern i Hockeyallsvenskan.

Där har Aliu hittills spelat sex matcher och fler kommer det nu inte bli.

”En incident inträffat”

28-åringen ska ha betett sig illa i samband med bortamatchen mot AIK på Hovet i förrgår.

”Vi väljer att gå ut redan nu och be AIK om ursäkt offentligt samt informera alla inblandade att vi tar avstånd från beteendet och det som har inträffat. Det som har hänt är att vår inlånade spelare Akim Aliu har varit med i en incident efter matchen mot AIK 14/3 2018 vill vi från hela IK Pantern säga att vi tar mycket stort avstånd från den typen av beteende som Akim Aliu visat och det är definitivt inte förenat med IK Panterns värdegrunder. Vi vill även rikta en stor ursäkt till spelare och ledare i AIK som fallit offer för Akim Alius beteende denna kväll.”

Fått ett utbrott i spelargången

Panterns ordförande Mattias Schönhult är förtegen om själva händelsen, men menar att incidenten är skäl nog för att avbryta samarbetet.

– Det bygger på en rapport från förbundet där han ärende för disciplinnämnden. Där finns en händelse med vittnesuppgiter där det inte finns skäl att misstro det.  Med den vetskapen känner vi att oavsett vad domen blir så är det inget som är förenat med panterns värdegrund. Ingen sorts beteende vi står bakom, utan vi vill fördöma det kraftigt. 

Enligt uppgifter till Sportbladet ska det hela röra sig om att spelaren i fråga har fått ett utbrott på väg ut mot omklädningsrummet och skapat tumult i spelargången. Där ska Aliu ha hamnat i tjats med vakter och spelare som försökt lugna ner honom.

Kvällsposten rapporterade senare att Akim Aliu hade slaget AIK-målvakten Erik Källgren i ansiktet.

– Han fick ett jäkla utbrott efter matchen i spelargången och gick runt och slog på saker. Jag gick bakom och frågade vad fan han håller på med, på engelska, och då rann det över för honom. Han gav mig en smäll, rakt i skallen. Men jag hade masken på mig fortfarande, som väl är, säger målvakten till tidningen.

LISTA: SHL-lagen med bäst publiksnitt 00:19

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SM-slutspelet herrar SM-slutspelet damer Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

Här läser du alla artiklar om varje SHL-lag:

Brynäs Djurgården Frölunda Färjestad HV71 Karlskrona Linköping Luleå Malmö Mora Rögle Skellefteå Växjö Örebro

Här läser du alla artiklar om varje lag i Hockeyallsvenskan:

AIK Almtuna Björklöven Karlskoga Leksand Modo Oskarshamn Pantern Södertälje Tingsryd Timrå Troja-Ljungby Vita Hästen Västervik

ARTIKELN HANDLAR OM