Bäckström: ”Känns jäkligt bra att vi har kvitterat”

avPer Bjurman

NEW YORK. De var uträknade, avskrivna och hånade efter de två hemmaförlusterna mot Columbus förra veckan.

I natt vann Washington andra raka bortamatchen och har därmed utjämnat serien.

– Ja, se vad som kan hända, he he. Man vet aldrig i slutspelet. Men känns förstås jäkligt bra att vi har kvitterat, säger Nicklas Bäckström till Sportbladet efter 4-1-segern i Ohio.

Hos media, supportrar och allsköns experter var Washingtons kris ett faktum efter de inledande två sudden death-knockarna hemma i Capital One Arena.

Laget som bara varit med om trauman i slutspelet senaste decenniet skulle få uppleva sin värsta nesa hittills – en ”sweep” i förstarundan.

De enda som inte verkade tappa fattningen var Caps-spelarna själva.

”Vi får väl slå dem på bortaplan istället då”, sa de.

Och så gjorde de det.

Foto: Paul Vernon / TT / NTB Scanpix

”Jäkligt starkt av oss”

I förrgår vann de ett sudden death-drama med 3-2 – och i natt följde de upp med en övertygande 4-1-seger.

– Ja, se vad som kan hända, he he. Man vet aldrig i slutspelet, skrockar Nicklas Bäckström när vi når honom efteråt.

– Men det är jäkligt starkt av oss att kvittera och naturligtvis känns det bra att vi får åka hem med 2-2 i bagaget istället för i 1-3-underläge. Det hade varit tungt.

Fast det var aldrig någon större risk för det i natt. Stjärnorna från huvudstaden hade ledningen med 3-0 i början av tredje perioden och visserligen tappade de ledningar i alla de tre första matcherna, men det gick att se på dem att de inte tänkte låta det hända igen.

– Ja, nej, vi gjorde en riktigt bra match i 60 minuter den här gången. Framförallt spelade vi tajtare. I de tidigare matcherna tycker jag vi gett dem för många lägen, men ikväll fick de nästan inga alls, fortsätter ”Bäckis”.

Nu handlar det om bäst-av-tre i serien och Washington tycks, inte minst i kraft av återerövrad hemmaplansfördel, ha skaffat sig momentum.

– Vi ser inte längre än till nästa match. Vi ska försöka vinna den och sedan får vi se. Det blir säkert tufft även i fortsättningen, Columbus har ett väldigt bra lag, säger Bäckström.

Den femte duellen avgörs i Washington på lördag – 21.00, svensk tid.

LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM