Quick – slutspelets mest värdefulle

avPer Bjurman

HOCKEY

”Det är en stor ära”

Foto: AP
Los Angeles målvakt Jonathan Quick gjorde en ny stormatch i den sjätte finalen.

LOS ANGELES. Kings-målvakten Jonathan Quick utsågs inte helt oväntat till slutspelets mest värdefulle spelare efter finalsegern i natt.

– Det är en stor ära, säger han och fingrar på den blänkande Conn Smythe-bucklan.

Innan Dustin Brown tidigt i morse åkte fram och tog emot drömmarnas Stanley Cup-buckla kunde den vilda publiken i Staples Center jubla åt en annan pokal.

Jonathan Quick, den 26-årige målvakten, förärades ju Conn Smythe – priset till Stanley Cup-slutspelets mest värdefulle spelare.

– Det är en stor ära, säger han när han en stund senare sitter på mästerskapspodiet och pratar med media.

”Känner stolthet”

– Men framförallt känner jag stolthet över att få vara med i det här laget. Det finns inte ord för hur hårt den här gruppen jobbat.

I den sista finalen i natt släppte Quick alltså bara in ett enda mål – men han erkänner att han fick kämpa för behålla fokus när hans lagkamrater gick upp i så stor ledning.

– Man försöker hålla det borta, men känslan att det kan vara nära smyger sig på igen, berättar han.

Får beröm av Hedberg

– Jag fick påminna mig själv om att fortsätta jobba, annars finns alltid risken att motståndarna kommer tillbaka. Först när vi satte femte målet i tom kasse kunde jag andas ut och ta in att det här verkligen händer nu...

Att han är en värdig Conn Smythe-vinnare är alla överens om – även motståndarna.

– Ja, det känns helt självklart. Han var varit fantastisk hela säsongen och var det nu också, säger svenske kollegan Johan Hedberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL