”Jag bär din trunk hela året”

avEmil K Lagnelius

HOCKEY

Trotjänarens löfte – för att få ”Linkan” tillbaka till Dif

Foto: Niclas Hammarström/Ralf Bergman

Djurgården siktar på en snabb återkomst till elitserien.

Då är trotjänaren Christian ”Fimpen” Eklund beredd att gå långt för att forne poängkungen Fredrik ”Linkan” Bremberg ska återvända.

– Kom hem till DIF Fredrik Bremberg, så lovar jag att om jag är kvar så bär jag din trunk hela året, skriver Eklund på sin Twitter.

Fredrik Bremberg har öst in poäng för Djurgården och under hans senaste säsong hos mesta mästarna, 2008-09, vann han interna poängligan med 57 poäng (17+40) på 53 matcher i grundserien.

Men efter en ettårig sejour i finska Jokerit var han inte välkommen tillbaka och hamnade i HV71, där han floppade.

”Skäms för vad man gjort”

Nu är ”Linkan” på väg att säkra nytt elitseriekontrakt i Timrå medan Djurgården rasar ned i allsvenskan. Men Djurgårdens trotjänare Christian Eklund är beredd att offra sig och bära Brembergs trunk ett helt år om han lovar att återvända.

Bremberg svarar Eklund på Twitter:

– Haha, du borde bli general manager. Jag ska först se till så Timrå blir kvar i elitserien! Dif måste upp direkt annars kan det bli som för gnaget att det tar några år.

Christian Eklund har själv inga som helst planer på att lämna Djurgården trots degraderingen.

– Skäms för vad man gjort med klubben. Men jag spelar hellre i division 4 iklädd DIF-tröjan än att spela med något annat lag i elitserien, skriver Eklund.

Djurgården möter i kväll BIK Karlskoga. Matchen sänds på S24.

ARTIKELN HANDLAR OM