Djurgården byter målvakt med Mora

Reporter: Ha Ab

Publicerad:
Uppdaterad:

Mora: ”Vi för diskussioner”

Foto: BILDBYRÅN
Tim Sandberg.

Här är Djurgårdens rockad på målvaktssidan.

Enligt uppgifter till Sportbladet lånas kanadensaren Tyler Plante, 24, in från Mora – medan Tim Sandberg går motsatt väg.

– Det är i högsta grad aktuellt, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson.

Tidigare i dag fick Hardy Nilsson sparken från Djurgården, i stället tar juniortränaren Tony Zabel över.

Men krisklubben väljer även att göra förändringar på spelarsidan.

AHL-meriterade målvakten Tyler Plante, som bland annat kämpat mot Jacob Markström i Floridas farmarlag San Antonio, lånas in för att komplettera Gustaf Wesslau.

Plante kom till Mora i början av december och spelade upp sig efter en tung start. Men i de senaste matcherna har kanadensaren varit bänkad till förmån för Daniel Hansen.

”Några samtal fattas”

– Det stämmer att vi för diskussioner, men allt är inte riktigt klart än, det är några samtal som fattas, säger Peter Hermodsson.

Enligt vad Sportbladet erfar är det bara formaliteter som återstår.

Djurgården hoppas att Plante ska kunna komma in och avlasta Gustaf Wesslau.

Djurgårdens förstemålvakt har haft en tuff säsong, där han stått i 41 av de 42 matcherna, och har dessutom funnits med i Tre Kronor.

Tim Sandberg, 21, som bara har fått stå en match från start i elitserien, går motsatt väg. Han kommer att ansluta till Mora.

Eftersom Sandberg saknar matchträning fruktar Djurgården att en skada på Wesslau ska sänka laget i bottenstriden. Med Plante i laget känner sig klubben bättre rustad på målvaktssidan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN