Spelade – med ett brutet ben

Publicerad 2012-04-23

Skellefteå avslöjar sju mörkade skador

De höll inte hela vägen fram till guld – nu kommer en förklaring.

Skellefteås läkare avslöjar en omfattande skadelista som hållits hemlig under slutspelet.

– Det är dags att rättfärdiga spelarna eftersom det har varit spekulationer av olika slag och det är inte roligt för dem, säger läkaren Karin Granberg till Norran.

Anders Söderberg och Petter Granberg hade ledbandsskador, Johan Forsberg ett revbensbrott, Pierre-Édouard Bellemare en muskelinflamation och Hannu Pikkarainen en misstänkt fraktur på ett finger. Det avslöjas när Skellefteå väljer att publicera sin skadelista från slutspelet.

”Tillsagda att inte snacka”

– Spelarna har varit tillsagda att inte snacka om skador och de har varit väldigt disciplinära. Det är dags att rättfärdiga spelarna eftersom det har varit spekulationer av olika slag och det är inte roligt för dem. Därför väljer vi att gå ut och berätta vad det handlar om, säger läkaren Karin Granberg till Norran.

En spelare som varit hård drabbad är Lee Goren. 34-åringens slutspel tog slut i förtid, efter den första SM-finalen, på grund av en hjärnskakning men nu avslöjas det att kanadensaren dessförinnan spelade med ett brutet ben.

VM-medverkan osäker

– Lee har också spelat med en fraktur på underbenet som kom tidigt i slutspelet. Det säger mest om hans smärttröskel. Frakturen låg dock i gott läge och han valde själv att spela. Det har funnits rykten om att det handlat om disciplinära åtgärder, men det handlar inte om det, säger Granberg.

Även Jimmie Ericsson har spelat skadad – något som nu kan äventyra hans eventuella VM-medverkan.

– Även i Jimmies fall handlar det om en överbelastningsskada på en bärande muskel där man måste vila för att det ska bli bra. Under slutspelet har det har inte funnits tid för det och då måste man hitta en gyllene medelväg.

Följ ämnen i artikeln