Drömstart på ödesveckan

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Ska vara på slutspelsplats innan uppehållet”

Timrå. Modos ödesvecka fick en drömstart.

Efter derbysegern är målet glasklart.

– Vi ska upp på slutspelsplats innan uppehållet, sen ska vi stanna där, säger Modokaptenen Ole Kristian Tollefsen.

Andas ut Modo slog Timrå med 4–1 i jumbo- finalen. Men det var bara början på Modos ödesvecka.
Andas ut Modo slog Timrå med 4–1 i jumbo- finalen. Men det var bara början på Modos ödesvecka.

Spelschemat säger rekordtuffa fyra matcher på sex dagar. Modo möter dessutom alla tre lagen som delar bottenplatserna i tabellen. Det är ingen överdrift att säga att den här sista veckan innan landslagsuppehållet betyder mycket för Modos säsong.

Och inledningen på veckan kunde knappast blivit bättre, årets tredje raka derbyseger hängde av Timrå med sju poäng i botten samtidigt som man passerade både Linköping och Växjö som både förlorade sina matcher.

”Jätteviktigt”

– Jätteviktigt, vi får inte Timrå helt upp i röven nu. En seger i dag var viktigt för den mentala biten inför de tre sista matcherna innan brejket, säger Ole Kristian Tollefsen som efter sina år i NHL har erfarenhet av tuffa spelscheman.

– Jag tycker det är jättekul. Nu när vi känner oss så bra är det skönt att bara hålla det gående. Bara hoppas vi vinner fyra, men det blir tufft.

Var har ni blicken i tabellen nu?

– Vi ska upp på slutspelsplats innan uppehållet, sen ska vi stanna där. Efter brejket så gäller det bara att hålla spelet uppe och behålla platsen.

Direkt efter matchen började planeringen för hur laget skulle förberedda sig på bästa sätt inför Linköpingsmatchen på torsdagen.

– Vi snackade om det direkt efteråt, morgondagens träning blir frivillig för dem som spelade mycket idag. Det är viktigt att få vila, kroppen klarar nog det men huvudet måste också få vila, säger målvakten Mikael Tellqvist.

Modo ligger nu på 9:e plats, en poäng från slutspel.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN