Vita Hästen klart för allsvenskan

Norrköpingslaget Vita Hästen är klart för Hockeyallsvenskan.

Laget tog den poängen som behövdes mot Troja/Ljungby på bortais inför 400 tillresta bortafans.

– Vi är där vi hör hemma, säger kvalseriens poängkung Marcus Eriksson till Sportbladet.

Inför kvällens omgång i kvalserien till Hockeyallsvenskan behövde Vita Hästen ta en poäng för att bli helt klart för Hockeyallsvenskan.

Det lyckades man med, efter ett kvitteringsmål 17.30 in i den tredje perioden genom Gustaf Gardell i numerärt underläge. Att hemmalaget Troja/Ljungby sedan vann i förlängningen spelade mindre roll.

”Helt jävla fantastiskt!!! Fröjd att vara delaktig i dessa 8 månader! AVANCEEEEEMAAAANG!!!!”, skriver backen Maxim Matushkin, samtidigt som spelare och ledare firade tillsammans med fansen på isen i Sunnerbohovs Ishall.

”Vilket gäng vi är!!!”, skriver anfallaren William Wallén.

”Det var mitt mål”

Efter matchen firade spelare och fans på isen en lång stund efter matchens slut. En som var extra lycklig var lagets, och hela kvalseriens poängkung, Marcus Eriksson, som inför säsongen flyttade hem till Norrköping, efter ett år i allsvenska Västerås.

– Det var mitt mål när jag flyttade hem. Vi är där vi hör hemma nu. Det har vi visat under kvalserien, både på isen och på läktaren, det har varit allsvensk klass på det, säger han till Sportbladet, med lagkamraterna sjungandes i bakgrunden på bussen på väg hem.

Klubbens vd, Fredrik Jensen, tog bilen hem.

– Det känns helt jävla underbart, men samtidigt lite tomt, säger han till Sportbladet och fortsätter:

”Fällde en tår"

– Vi firade med lite champagne och Pelle (Hånberg, tränaren) höll ett tal och fällde en tår i omklädningsrummet. Jag har fått 40-50 grattis-sms, som jag inte hunnit svara på.

En match återstår i kvalserien, men redan nu kommer lagbygget inledas till nästa säsong.

– Vi har inte vågat prata med några spelare utifrån ännu, men vi ska prata med den befintliga truppen först, säger Fredrik Jensen.

Tränaren Pelle Hånberg till Norrköpings Tidningar:

– Jag är så glad för Norrköpings skull. Jag är så tacksam att jag fick vara med om det här, mot föreningen och mot grabbarna i laget.

”Han är för bra”

En av klubbens stora drömvärvningar är SHL-stjärnan Jimmie Ericsson, som har Vita Hästen som moderklubb, och pappa Sven som assisterande tränare.

Har ni pratat med Jimmie Ericsson?

– Ha ha. Han är alldeles för bra för allsvenskan, så det blir nog bara en dröm, men vi får väl slå honom en signal.

I den sista omgången av kvalserien avgörs det vilket lag som följer med upp till Hockeyallsvenskan, då Björklöven tar emot Troja/Ljungby i T3 Center.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN