Därför slipper Jämtin straff

Foto: ”Det är enbart hämnd”, sa Jämtin om domare Vinnerborgs agerande.
HOCKEY

Andreas Jämtin tog heder och ära av domaren Marcus Vinnerborg.

Men han slipper bestraffning från SHL.

– Det är absolut inte okej att säga vad som helst i en intervju. Men HV gick ut och fördömde det direkt, det får räcka så, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren.

HV71:s Andreas Jämtin använde som bekant mer än fem minuter till att döma ut Marcus Vinnerborg i en C More-intervju under en periodpaus i lördagens möte med Leksand.

– Så länge han dömer är det en omöjlig position för mig att kunna spela. Det är enbart hämnd. Så har han hållit på i 90 procent av min karriär. Men såklart, han är OS-domare...så är det, sa Jämtin syrligt.

HV:s general manager Ola Thorwalls gick omedelbart ut och tog avstånd från Jämtins utspel, samt bad Vinnerborg om ursäkt å klubbens vägnar.

”Bättre ansikte mot ansikte”

Kanske räddade det Jämtin från bestraffning från SHL.

– När det gäller Jämtins utspel tog ju HV hand om det på än gång, så nej, det är inget vi kommer gå vidare med. HV agerade bra i frågan, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren.

Får man säga vad som helst om domare i tv-intervjuer?

– Att kritiseras ska alla tålas att göra; såväl spelare som ledare och domare. Men i vissa fall kan man fundera på hur nyanserat saker och ting. Verbala attacker är bättre att reda ut ansiktet mot ansikte.

Domarbasen Peter Andersson:

– Yttrandefriheten gäller och vi kan inte hindra någon från att säga vad han tycker och tänker. Sedan kan jag tycka att det är olyckligt att man tycker saker och ting som kanske inte hör hemma just här.

HV71:s general manager Ola Thorwalls vill inte svara på om Andreas Jämtin har bestraffats av HV71:

– Vi för inte den här typen av resonemang via medierna, utan det tar vi internt. Men vi har rett ut allt, både med Vinnerborg och vår spelare. Andreas vet hur han ska agera framöver.

Lundqvist avstängd

När det gäller Frölundas lagkapten Joel Lundqvist, som fick matchstraff för att, enligt Sportbladets uppgifter, ha skrikit ”jävla fitta” till linjedomaren i mötet med Brynäs är ärendet hos disciplinnämnden.

– Lundqvist är automatiskt avstängd nästa match i morgon. Sedan sammanträder disciplinnämnden och bestämmer eventuell ytterligare påföljd, säger domarbasen Peter Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71