Västerås körde över sargat Björklöven

1 av 6
HOCKEY

Björklöven hade tio spelare på skadelistan.

Då körde Västerås över Umeålaget.

– Vi måste få tillbaka lite folk, säger tränaren Jens Öhman.

Björklöven lider av stora skadebekymmer. Niklas Lihagen, Kim Karlsson och Tommy Wargh är bara några i raden av Björklövenspelare som skadat sig den senaste tiden. Det märktes mot Västerås.

Löven hade vunnit de två senaste mötena lagen emellan men i det tredje var hemmalaget chanslöst.

”Rättvist”

Västerås gick ifrån till 3-0 i början av den andra perioden. Björklöven reducerade kort senare, men närmare än så kom aldrig hemmalaget. Jeremy Williams gjorde sitt andra mål i matchen till 5-1 i början av tredje. Stefan Öhman snyggade till siffrorna till 5-2 innan den sista perioden var över.

– Det var rättvist, de är mycket hetare och orkar mer än oss i dag. Vi orkar inte komma upp i den intensiteten i spelet som vi vill ha, säger tränaren Jens Öhman till Viast Hockey och fortsätter:

– Vi har under många matcher gått kort om folk och vissa spelare har spelat väldigt, väldigt mycket. Vi måste få tillbaka lite folk, har man tio-elva spelare borta tar det ut sin rätt sett över tid.

Karlskoga vann

Rögle besegrade Troja/Ljungby på hemmaplan. Bortalaget tog dock ledningen med 2-0, men Rögle kom tillbaka och Alexander Lindqvist-Hansen kunde avgöra matchen med sitt 3-2-mål i mitten av den tredje perioden.

Malmö Redhawks hade problem på bortaplan mot Asplöven. Hemmalaget tog ledningen med 2-1 i början av den sista perioden. Men Patrik Näslund kvitterade kort senare och Robin Alvarez kunde sedan avgöra med sitt andra mål i matchen.

BIK Karlskoga tog ännu en seger på hemmaplan. Men det satt långt inne. Matchen mot Almtuna var mållös efter tre perioder, men i förlängningen satte Daniel Wessner matchens enda mål.

ARTIKELN HANDLAR OM