Färjestad kickar tränaren

HOCKEY

Bomben i dag: Andreas Johansson får gå

1 av 2

Bomb i SHL i dag:

Färjestad sparkar assisterande tränaren Andreas Johansson, 40.

– Under den sexveckorsperiod jag haft rollen som sportchef har det blivit tydligt för mig att det har uppstått en viss oenighet i tränarleden och det har skapat en otydlighet i signalerna till gruppen, säger Färjestads klubbdirektör Håkan Loob.

– Jag har absolut inte varit ute efter Leffes jobb, säger Andreas Johansson.

Färjestad har haft en turbulent höst, där Jörgen Jönsson i oktober avgick som sportchef och ett lag som sladdat i tabellen.

Nu kommer nästa svarta rubrik.

FBK har i dag meddelat att klubben entledigar assisterande tränaren Andreas Johansson med omedelbar verkan.

Anledningen är otydlighet i samarbetet med huvudtränaren Leif Carlsson.

– Under den sexveckorsperiod jag haft rollen som sportchef har det blivit tydligt för mig att Andreas höga ambitionsnivå som tränare skapat en viss otydlighet i signalerna till gruppen, säger Färjestads klubbdirektör Håkan Loob till klubbens hemsida.

”Carlsson är vår huvudtränare”

Han säger också:

– Andreas har en oerhörd energi, driv och vilja i sitt ledarskap, men just nu är det viktigt för mig att förmedla att Leif Carlsson är vår huvudtränare. Vi har beslutat att samarbetet ska upphöra och att vi ska gå skilda vägar.

Andreas Johansson kom till storklubben som assisterande coach säsongen 2011-12. Han har ansvarat för att coacha forwards och har bland annat varit kritisk i sina uttalanden om petade veteranerna Rickard Wallin, 33, och Christian Berglund, 33.

Till Värmlands Folkblad säger Johansson:

– Jag har varit lojal, men säger alltid vad jag tycker. Jag har absolut inte varit ute efter Leffes jobb. Jag vill att laget ska lyckas och att föreningen ska lyckas.

”En överraskning”

När Sportbladet når Andreas Johansson säger han:

– Det enda jag kommer säga just nu är att jag har gett allt jag kan, hundra procent. Jag har haft en fantastisk tid och går rakryggad ur det här, med huvudet högt. Övriga frågor får du ta med Håkan Loob och Leif Carlsson.

Men var beskedet väntat eller kom det som en bomb för dig?

– Det kom som en överraskning. Jag blev chockad.

Men vad väntar nu?

– Jag fick beskedet i går kväll så nu måste jag samla ihop mig. Det är ju jul snart så nu kan jag äta lite mer julskinka när jag inte behöver se snygg ut i båset.

– Jag kommer att ligga lågt ett tag. Det blir en annorlunda vardag utan att ha hockeyn att gå till och jag kanske kan bli tomte på heltid kommande veckorna. Är ju högsäsong för det.

ARTIKELN HANDLAR OM