Det skrek Lundqvist till domaren

Av: Ha Ab

Publicerad:

FIck matchstraff: ”Blev chockad”

1 av 2

Enligt Sportbladets uppgifter skrek Joel Lundqvist ”jävla fitta” till linjedomaren.

Nu riskerar Frölundakaptenen flera matchers avstängning.

– Det han säger är inget som hör hemma på en hockeyplan, säger domarbasen Peter Andersson.

Joel Lundqvist, 31, tvingades lämna mötet med Brynäs tolv minuter in i tredje perioden. Upprinnelsen var en tekning där Lundqvist plockades bort av ena linjedomaren. Lundqvist skrek till linjedomaren, som reagerade omedelbart och åkte till huvuddomaren.

Frölundacentern visades direkt av isen med ett match penalty, den grövre varianten av matchstraff. Han är automatiskt avstängd nästa match och riskerar även en längre avstängning.

”Tydligen det grövsta”

Domarna Mikael Sjöqvist och Wolmer Edqvist hänvisade alla frågor till domarbasen Peter Andersson.

– Jag har fått reda på vad Lundqvist sa och har full förståelse för att domarna rapporterar det som ett match penalty, säger Andersson.

Enligt Sportbladets uppgifter skrek Joel Lundqvist ”jävla fitta” till linjedomaren:

– Jag kokar över och säger ett könsord, ett ord, och då är det tydligen det grövsta man kan säga, fick jag förklarat, säger han.

Joel Lundqvist hade under hela matchen synpunkter på Brynäs agerande och domarnas bedömning i samband med tekningarna.

– Han (Lundqvist) skrek på domaren varje gång vi skulle teka. Det var kanske lite tufft med matchstraff, samtidigt förstår jag även domaren, säger Brynäs Jonas Nordquist.

”Ska ha bättre balans”

Lundqvist förklarar sin frustration:

– Brynäs låste mycket under hela matchen och direktiven har varit att gå på puck. Det var lite hetsigt teket innan då jag blev utbytt, okej jag tar det. Nästa tekning, (Jonas) Nordquist tjuvar solklart men får stå kvar. Då brister det, säger Lundqvist.

– Jag ska självklart ha bättre balans, men jag tycker domarna måste hålla en bättre nivå. Att det här skulle ge match penalty blev man chockad över.

Frölundas tränare Roger Rönnberg:

– Jag vet inte exakt vad som sagts, men det känns väldigt, väldigt hårt. En markering tio minuter, absolut, det får han ta. Men fem minuter plus match penalty, det känns nästan overkligt.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN