LHC-nyförvärvets kärlek – för cupcakes

HOCKEY

”Det har blivit en hobby”

LINKÖPING. Mark Matheson, 29, har landat i Linköping.

Nu ser han fram emot att hjälpa laget klättra i tabellen - och hitta stans bästa cupcake.

– Det har blivit en hobby. Jag försöker testa dem på alla ställen jag är i, säger kanadensaren, om sitt cupcake-intresse.

Foto: Mark Matheson

LHC värvade i slutet av förra veckan Mark Matheson och Kent McDonell, 34. Båda var med i dag (onsdag) med på lagets träning.

– Riktigt kul att vara här. Bra fart på isen och det verkar vara bra killar i laget. Skönt att vara igång, säger Matheson, som kom till LHC från österrikiska Vienna Capitals.

Där gjorde han fyra poäng (0+4) på 16 matcher, innan kontraktet bröts för cirka två veckor sedan.

– Jag fick en riktigt bra start i European Trophy, men gjorde illa mitt knä mot Linköping i sista matchen, andra bytet. Det var tufft. Jag var borta länge och laget kom ihop bra under den tiden. När jag kom tillbaka var det tufft, men jag ser det inte som en dålig sak. Jag ser det som att jag fick ut något bättre av det, säger kanadensaren.

”Har inget att dölja”

Ett annat plus med flytten är att han nu får testa cupcakes i ännu en stad. När han spelade i Chicago Wolves gjordes ett klipp där han berättade om sin fascination för bakverket. Filmen hamnade på youtube och sedan dess får han ofta frågor om det.

– När jag var med i det där klippet trodde jag att det var en laggrej. Nu kommer det upp var jag än kommer, säger han och skrattar.

– Men det är kul. Jag har inget att dölja. Det är min belöning kan man säga, säger han

Vad är det med cupcakes som är så gott?

– Jag gillar sötsaker, och framförallt cupcakes. I Kanada är det populärt och det finns många bra ställen. Min familj reser en del och jag försöker testa dem på alla ställen jag är på. Det har blivit lite av en hobby, säger den 29-årige backen.

Vad säger kostrådgivarna om din hobby?

– Det är inte så att jag trycker i mig kakor. Jag sitter inte hemma och bara äter cupcakes, men som sagt; det är en liten hobby. Jag är i bra form ändå.

Var finns den bästa cupcaken?

– I Calgary. Jag har testat några bra i Kalifornien och Chicago, men jag måste säga min hemstad. Kanske är jag lite partisk, men där finns definitivt de bästa, säger Matheson.

– Det ska bli spännande att se hur de är här.

Fotnot: Mark Matheson om sitt cupcake-intresse

ARTIKELN HANDLAR OM