Aulin om mammans cancer: ”Det har varit många tårar”

Publicerad 2014-03-18

Örebrostjärnan berättar om tunga beskedet

Örebro krigar för att hålla sig kvar i SHL.
Men utanför isen går Jared Aulin en tuffare strid.

Kanadensarens mamma har cancer – och stjärnan berättar nu om den tuffa tiden.

– Det har varit många tårar de senaste dagarna, säger Aulin till NA.

Jared Aulin, 32, låg bakom segern när Örebro fick en smakstart i kvalserien. Kanadensaren gjorde ett mål och en assist borta mot Rögle och hade stor del i att SHL-laget kunde vända till seger med 4–3.

Aulins fina insats kom trots att kanadensaren sedan en tid tillbaka haft tankarna på annat än ishockey. För Nerikes Allehanda berättar Jared Aulin att hans mamma drabbats av cancer.

– Jag fick nyligen reda på det. Det är väldigt tufft, men det ger mig motivation att gå ut och spela. Hon är som gladast när vi barn presterar bra, säger han, säger han.

”Kan inte klaga över något”

32-åringen berättar att tankarna på mamman finns i bakhuvudet hela tiden. Aulin har dessutom dragits med en överkroppsskada som dock inte bekymrade honom alls under måndagen.

– Du känner alltid något efter en hockeymatch, men jag tänker inte på det när jag spelar. Och jag kan inte klaga över något, för det här år en enkel fight för mig jämfört med vad min mamma går igenom just nu. 
– Men hon är en stark person. Det har varit många tårar de senaste dagarna, säger Aulin.

Kedjan avgjorde

Örebrostjärnan, som spelat för klubben sedan 2011, sattes ihop med de finländska värvningarna Ville Viitaluoma, 33, och Jere Sallinen, 23, i kvalseriepremiären. Och kedjan trivdes ihop – Sallinen spelade fram Aulin till 3–3 och kanadensaren bjöd tillbaka när gästerna avgjorde.

– Både Jere och Ville är roliga att spela med. Ville är lugn och klok och Jere är ung och pigg och sugen på mål. Vi är positiva och har kul tillsammans, sa Aulin till Sportbladet efter måndagens seger.

Följ ämnen i artikeln