NHL-säsongen 2015/2016

Förlängde sviten och tangerade legendar

Av: 

Christoffer Glader

HOCKEY

Poäng för 14:e matchen i rad för ”Ghost”

calgary. I början av säsongen platsade han inte ens i laget.

Nu är han en av ligans mest formstarka spelare och efter sin makalösa svit utmanar Philadelphia Flyers-försvararen Shayne Gostisbehere på allvar om titeln Årets rookie.

I natt mot Montreal gjorde Gostisbehere poäng för 14:e matchen i rad.

Den 22-årige försvararen, som draftades i tredjerundan 2012, har haft en imponerande utveckling den här säsongen. Han fick hela fjolåret förstört av en allvarlig knäskada och i början av den här säsongen fick han inte ens plats i Flyers trupp.

Han inledde i AHL-laget Lehigh Valley Phantoms, men en månad in i säsongen blev han uppkallad av Philadelphia Flyers. Han gjorde succé direkt och redan i sin första match mot Carolina Hurricanes noterades han för sin första poäng.

33 poäng på 39 matcher

Sedan dess har han bara öst på. På 39 matcher har “The Ghost” nu gjort totalt 33 poäng.

– Jag hade aldrig kunnat ana att det skulle gå så här bra min första säsong. Men jag har spelat med självförtroende sedan den första dagen då jag blev uppkallad. Du kan inte spela utan det, sa han till nhl.com tidigare i veckan.

”Farfar är nog stolt”

Det är rookieförsvararens makalösa form den senaste månaden som gjort att folk verkligen fått upp ögonen för honom. Han har nämligen gjort poäng i 14 matcher i rad, och redan förra lördagen passerade han Barry Becks som tidigare hade rookierekordet för en försvarare från 1977/78 med poäng i tio raka matcher.

– Det betyder verkligen något för mig. Min farfar är säkert väldigt stolt över mig, men det viktigaste för oss just nu är att försöka nå slutspel.

I nattens match mot Montreal Canadiens spelade Gostisbehere fram till Michael Raffls 2–1-mål och drygar därmed ut sitt rekord för en rookieförsvarare till 14 matcher i rad.

Nattens poäng innebär att han blir förste NHL-back – alltså inte bara rookiebackar – sedan Brian Leetch 1996 att göra poäng 14 matcher i rad.

Montreal vann dock matchen med 3–2 efter förlängning och straffar. Paul Byron satte den avgörande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL-säsongen 2015/2016

Philadelphia Flyers

Montreal Canadiens

NHL