Psykkriget inför avgörande derbyt

HOCKEY

I kväll möts Leksand och Mora i ett helt avgörande Daladerby om chansen till fortsatt SHL-kval.

Och Leksands assisterande tränare Gereon Dahlgren spar inte på psykningarna.

– De har vikit ner sig varje gång det dragit ihop sig till sådana här matcher, till skillnad från dom så gillar vi läget, säger han till Leksands hemsida.

Det är tuffa papper för Leksand inför det avgörande derbyt mot Mora i den allsvenska slutspelsserien. Det krävs inte bara seger utan hemmalaget måste vinna med fyra mål för att passera obesegrade Mora i kampen om att få möta Tingsryd i ett nytt kvalsteg.

Men med bara timmar kvar gör Leksandsledningen allt för att ingjuta mod i sitt lag.

”Älskar de här matcherna”

– Det ska bli en underbar kväll. Vi älskar dom här matcherna mot Mora vilket vi visat vid flera tillfällen. Första mötet i Globen slutade 5-0, senast i samma arena vann vi med 3-0. Senast dom var på besök här vann vi andra perioden med 4-0, så mål kan vi göra, säger assisterande tränaren Gereon Dahlgren till hemsidan och fortsätter:

– Då kan vi väl passa på att vinna med 4-0 idag inför storpublik. De har vikit ner sig varje gång det dragit ihop sig till sådana här matcher, till skillnad från dom så gillar vi läget, säger Dahlgren.

Klubbdirektören i Mora, Peter Hermodsson, tänker dock inte ta emot någon press från Leksandshåll.

– Det är helt uppenbart att det är Leksand som ska ha pressen på sig. Spelar vi som vi har gjort hittills så ska det inte vara några problem, säger han till Moras hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM