Avslöjar: Riskerar tappa storstjärnan

Foto: Bildbyrån
Patrik Karlkvist
HOCKEY

Han leder hela hockeyallsvenskans poängliga.

Men nu kan Sportbladet avslöja att Modo riskerar att tappa Patrik Karlkvist.

En klausul i 24-åringens kontrakt gör att han kan lämna klubben omgående – och SHL-lag har redan hört av sig.

Efter en tung start på säsongen fick Modo äntligen jubla i går.

Storsegern, 6–2 mot Timrå, var inte bara en prestigeseger i ett första länsderby på tre säsonger, utan även Modos första fullpoängare på hemmaplan den här säsongen.

Även om lagets spel har hackat på sistone har Patrik Karlkvist dock varit en positiv överraskning i Örnsköldsviksklubben.

Den högerfattade forwarden har öst in poäng, sju mål och sex assist på de tolv inledande matcherna, och toppar hela hockeyallsvenskans poängliga tillsammans med Timrås 17-åriga superlöfte Elias Pettersson.

Ovanlig klausul

Men nu kan Sportbladet avslöja ett eventuellt dråpslag för Modo:

Klubben riskerar att tappa Karlkvist – på grund av en ovanlig klausul.

Enligt uppgifter är klausulen något som få, om ens någon, allsvensk spelare har inskrivet i sina kontrakt, men för Karlkvist möjliggör den att han kan lämna Modo för en SHL-klubb redan omgående.

Efter 24-åringens succé på isen har många SHL-klubbar förstås fått upp ögonen för honom och enligt säkra källor har SHL-klubbar också redan hört av sig och visat intresse för honom.

”Inga kommentarer”

Sportbladet har sökt Modos sportchef, Per Svartvadet, för en kommentar och Karlkvists agent Johan Altberg vill inte bekräfta klausulen.

– Jag har absolut inga kommentarer kring innehållet i ett avtal. Det stannar mellan mig, min klient och klubben, säger han.

Patrik Karlkvist skrev på för Modo våren 2015, var utlånad till Mora hela förra säsongen där han gjorde 34 poäng (16+18), innan han återvände till Örnsköldsvik inför den här säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM