Sämst i SHL: ”Varit för jävla dåligt…”

Djurgårdens Calle Ridderwall är inte nöjd med PP
Djurgårdens Calle Ridderwall är inte nöjd med PP

Endast två mål på 21 försök.Nu kräver SHL:s sämsta powerplay-lag bättre fart i den spelformen.

– Det har varit för jävla dåligt, säger Calle Ridderwall.

Djurgården har fått en svajig start på säsongen, bara vunnit två av åtta matcher och sladdar på en elfteplats i SHL-tabellen.

En av orsakernan bakom nederlaget är spelet i numerärt överläge. I den spelformen är Djurgården sämst i hela SHL och Calle Ridderwall, en av lagets stjärnor, är kritisk mot vad laget visat upp hittills i powerplay.

– Vi klickar inte, ser sega ut och får inte studsen med oss i kropparna.

När Matt Anderson styrde in pucken med elva sekunder kvar i den galna matchen mot Luleå senast gjorde han det visserligen i powerplay.

För att hitta när det hände senast måste vi backa tillbaka ända till premiärmatchen mot Leksand då Markus Ljungh hittade nätet i spel fem mot fyra.

Endast 9,52 procent

Totalt har Djurgården alltså gjort två mål på 21 powerplay-försök, de har spelat 33 minuter i spelformen och har en procent på svaga 9,52.

– Det går inte att säga annat än att det är för jävla dåligt. Det måste bli bättre. Vi tränar på och måste få upp procenten, säger Ridderwall.

Tränaren Robert Ohlsson:

– Vi behöver dels ett bättre passningsspel, dels ett bättre skottspel. Just nu saknar vi lite av allting om man ska vara riktigt ärlig.

– Vi måste bli bättre, det skulle hjälpa vårt lag.

Viktigt tillskott

Men gratis hjälp i fem mot fyra får Djurgården redan i morgon.

Linus Hultström gör debut och han var hela seriens bästa poängplockare för backar förra säsongen. 23-åringen var också föredömlig i powerplay och gjorde totalt sex mål och nio målgivande passningar i spelformen i grundserien och slutspelet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!