Crowns plan B – hittat ny KHL-väg

HOCKEY

”Det känns som vi har vänt tillbaka matchen"

1 av 3 | Foto: Presskonferensen som slutade i parodi.

Crowns har inte gett upp drömmen om KHL.

Nu planerar de att samarbeta med ett annat hockeyförbund.

– Vi har inte släppt taget, säger Leif R Carlsson till Kvällsposten.

Den planerade svenska KHL-satsningen Crowns har varit omdiskuterad. Det Svenska hockeyförbundet vill inte stödja satsningen. Men nu kanske Crowns har hittat ett annat sätt att ta sig in i den ryska ligan.

Hittat en plan-b

Enligt Kvällsposten ska representanter från Crowns varit på ett möte i Slovakien i samband med en träningslandskamp mellan Slovakien och Danmark. Där ska de ha fått rådet att söka samarbete med något annat förbund.

– Svenska förbundet förbundet tror inte att våra planer kan utveckla svensk hockey, därför väljer vi nu att söka en annan part, säger Leif R Carlsson till Kvällsposten.

Arbetet med att hitta en annan väg har redan börjat. Samtal med en annan nation har inletts och Crowns inväntar nu ett besked.

– Vi hoppas få allting klart nu. Vi har inte släppt taget, möjligheten finns kvar, säger Carlsson.

"Försökt muta domarna"

De internationella hockeyförbundets regler säger att ett lag måste få godkännande av det egna nationella förbundet och det förbund man önskar spela i. Därför har det Svenska hockeyförbundet kunnat stoppa satsningen.

Enligt Crowns ska det Svenska hockeyförbundet ha lobbat med det ryska förbundet för att hindra det svenska laget att få spela i KHL.

– Om vi fått göra om presskonferensen nu så skulle vi bara gått ut med det Svenska hockeyförbundets fulspel, hur det, om vi ska göra en liknelse på hockeyspråk, har försökt muta domarna, säger Carlsson.

För att det ska bli spel i KHL nästa säsong för Crowns måste en lösning vara klar inom två veckor. Annars får de sikta in sig på säsongen efter.

ARTIKELN HANDLAR OM

KHL