Tränaren: Vi hade velat ha tre poäng

HOCKEY

Linköping. Fredric Andersson blev blåst på säsongens första mål.

Varken spelarna eller domarna uppmärksammade att 27-åringen hade en puck inne i första perioden.

– Surt. Nu får jag väl vänta 30 matcher till, säger Andersson.

Fredric Andersson har spelat 24 matcher den här säsongen, men det har inte blivit något mål. Mot Örebro hade han en puck inne, men ingen uppfattade att det borde ha varit mål förrän reprisbilderna visades någon minut senare.

”Oj, vad nära”

– Jag tänkte ”oj, vad nära”, men jag såg inget och jublade inte heller. Utan det var när publiken buade som jag såg, och det ser ju misstänksamt ut, säger Andersson.

– Surt, särskilt när man står på en nolla där. Nu får jag väl vänta 30 matcher till, säger Fredric Andersson med ett leende.

Domarparet Morgan Johansson och Marcus Linde medger att det borde ha varit mål.

– Så länge man har den mänskliga faktorn att göra kan det bli fel. Det var ingen som reagerade överhuvudtaget. För att vi ska ringa, eller att någon ska ringa oss, måste någon se att pucken varit där, och det var ingen av oss som uppmärksammade det, säger Morgan Johansson.

”Har varit lite spretiga”

Även om Linköping blev blåst på 1-0-målet vann de till slut matchen, men det krävdes förlängning – trots att LHC vann skottstatistiken med 44-18.

– Prestationen var bra, säger LHC:s assisterande tränare Klas Östman.

– Det har inte sett ut som vi har velat de senaste fyra, fem matcherna. Vi har varit lite spretiga och fuskat i våra grunder. Vi hade ett rejält snack om det innan matchen och jag tycker killarna svarade upp bra, säger Östman.

Fredric Andersson håller med om att förmiddagsmötet gav effekt.

– Absolut. Vi fick vi se svart på vitt vad vi har slarvat med och då inser man att det finns några sådana situationer. De där smågrejerna är viktiga, säger Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM