Efter skandalen – en lämnar, en får stanna i Västervik

Uppdaterad 2016-11-05 | Publicerad 2016-11-04

Krisklubben Västervik har tagit beslut om de två rattonyktra spelarna.

Alexander Pettersson har valt att bryta sitt kontrakt med klubben, Victor Öhman går in i spel direkt igen.

– Villkorat att han genomgår den behandling han redan inlett och att han inte dricker någon alkohol, säger klubbens informationsansvarige Magnus Nilsson.

Det har varit en oerhört tung vecka för sensationslaget Västervik. I söndags polisanmäldes två av lagets spelare för rattfylla vid olika tillfällen. Det följde på fem raka förluster, efter att nykomlingen först sensationellt vunnit nio matcher i rad och toppat tabellen.

Kvällens seger, 2-0, mot Södertälje, var efterlängtad.

– Det var extra mycket jubel i omklädningsrummet efteråt, säger Magnus Nilsson, klubbens informationsansvarige.

”Önskat att få bryta”

Efter matchen kom också besked från Västervik om följderna för de två polisanmälda spelarna, Alexander Pettersson och Victor ”nummer 11” Öhman.

– Alexander har önskat att få bryta sitt kontrakt och flytta hem, och den begäran biföll styrelsen utan någon närmare efterforskning. Man kan förstå honom på det mänskliga planet, säger Magnus Nilsson.

Båda spelarna inledde redan i torsdags förmiddag en behandling som Västervik initierat och Nilsson betonar att klubben kommer att fortsätta ta ansvar för Pettersson också i fortsättningen.

– Han kommer att få all den hjälp och det stöd som han behöver på sin hemort.

Victor ”nummer 11” Öhman stannar i stället i klubben, och är tillgänglig för match igen redan nästa vecka.

– Det är den samlade bedömningen som vi gjort tillsammans med extern expertis att det bästa vi kan göra för att hjälpa Victor är att han stannar i föreningen. Han måste fortsätta den behandling som han inlett och ha nolltolerans mot alkohol. Och det har han accepterat.

Ska gå utbildning

Västervik har också redan tagit beslut om en utbildning om alkoholens påverkan på fysik och psyke.

– Den ska hela a-lagstruppen genomgå, liksom våra juniorlag, tränare, styrelse och förtroendevalda. Det är för att förstärka och säkra upp att alla förstår hur man agerar och framför allt vad man inte gör. Vi tar väldigt allvarligt på det här, det är det enda sättet.

Var det någon gång tal om att Victor Öhman skulle stängas av?

– Nej, inte vad jag känner till. Han kommer ju inte att gå skade- eller straffri från det här, det är ju ett civilrättsligt ärende. Vad som händer efter en eventuell dom kan jag inte svara på, om den innebär att han inte är tillgänglig för spel så får man ju värdera det då.

Följ ämnen i artikeln