NHL

Dallas utbuat efter nya kollapsen

avPer Bjurman

NEW YORK. Dallas Stars buades av isen hemma i American Airlines Center i natt.

Inte så konstigt. 

De åkte på åttonde raka förlusten, mot västra bottenlaget Vancouver, och brände därmed troligen sista playoff-chansen.

– Vi förtjänar inte att vinna när vi inte spelar bättre än så, säger svenske backen John Klingberg efter den förödande 1-4-smockan

Det såg lovande ut för Texas-stjärnorna när Mattias Janmark i ett numerärt underläge i slutet av första perioden gjorde 1-0, men bara en halv minut senare kvitterade Vancouver – och sedan föll hemmalaget ihop på precis samma sätt som i de sju närmast föregående matcherna och förlorade till slut med 4-1.

– Vi gör allting rätt före matcherna, får all information vi behöver av våra coacher och vet precis hur vi ska spela, säger en mycket besviken John Klingberg till klubbens hemsida.

– Sedan fungerar ingenting i alla fall, vi har inget självförtroende alls och gör ingenting rätt i någon zon. Vi förtjänar inte att vinna när vi inte spelar bättre än så. 

1 av 2 | Foto: VIASAT
En deppig lagkapten i form av Jamie Benn...

Fem poäng till strecket

För en knapp månad sedan hörde Dallas till de givna playoff-kandidaterna i väst, men under de senaste veckornas kollaps har de rasat utför i tabellen och har nu fem poäng upp till strecket – med sex matcher kvar att spela.

– Det blir väldigt svårt, men om vi spelar perfekt de sista veckorna kanske vi har en chans och vi måste vara professionella och försöka, konstaterar Klingberg.

Åtta matcher utan seger innebär den längsta sviten sedan klubben flyttade till Dallas säsongen 1993/94.

Matchen var för övrigt Daniel Sedins 1300:e i Vancouver-tröjan och han fick alltså fira med en efterlängtad seger.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL